Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η παραγωγή του Tesla Model 3 facelift


Η Τesla ετοιμάζεται να αποκαλύψει το facelift του Μodel 3, γνωστό κι ως Project Highland, έχοντας ήδη βάλει μπροστά τη δοκιμαστική παραγωγής στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/8/2023

Έχει γίνει γνωστό εδώ κι καιρό, ότι η Τesla ετοιμάζει τη facelift έκδοση του Model 3, με τις πρώτες εικόνες να διαρρέουν τον περασμένο Απρίλιο μέσω Reddit (κεντρική φωτό). H αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει στο νέο μοντέλο την κωδική ονομασία Project Highland, και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του JRJ, η δοκιμαστική παραγωγή του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη.

Η σχετική δημοσίευση του αναρτήθηκε στο Twitter/X από τον χρήστη @liuwen_52, με τον γνωστό λάτρη και υποστηρικτή της Tesla, @ray4tesla, να κάνει retweet. Αναφέρεται ότι η μαζική παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν ακόμα και τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η σημαντικά μειωμένη τιμή του, η οποία θα ξεκινά από τα 200.000 yuan, δηλαδή περίπου 25.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσίευση αναφέρει: «Πληροφορίες λένε ότι η δοκιμαστική παραγωγή του facelift του Μodel 3 έχει ήδη ξεκινήσει κι η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ οι παραγγελίες τον Οκτώβριο.

«Συγκρίνοντας με παλαιότερες εκτιμήσεις, η πρόοδος είναι εξαιρετική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κόστους των μερών, η αρχική τιμή του νέου μοντέλου θα είναι κοντά στα 200.000 yuan, ενώ θα χρησιμοποιεί την μπαταρία M3P των 66 kWh που παρέχει η Ningde Times.

«Όλα δείχνουν ότι αυτή η μπαταρία θα χρησιμοποιείται κατά βάση με τεχνολογία φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Αυτό θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της δοκιμαστικής παραγωγής.»

Σύμφωνα με την ανανεωμένη συμφωνία μεταξύ Τesla και Ningde Times, στην οποία ανήκει η CATL, η δεύτερη θα προμηθεύει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με μπαταρίες ιόντων λιθίου μέχρι το τέλος του 2025.

Πάντως, οι παραπάνω πληροφορίες φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα με τα λιγοστά στοιχεία που έχει δώσει η Tesla στη δημοσιότητα. Ο λόγος για το εκτιμώμενο χρονικό πλαίσιο που δίνουν οι Αμερικανοί σχετικά με το άνοιγμα των παραγγελιών του Model 3, το οποίο μεταφέρθηκε από νωρίτερα μέσα στο έτος, στον Οκτώβριο.

Αυτό αφορά μόνο τις πισωκίνητες και αυξημένης αυτονομίας εκδόσεις, ενώ οι παραδόσεις της νέας έκδοσης Performance θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2024.