Opel Grandland GSe: Με PHEV τεχνολογία, 304 PS και τελική ταχύτητα 235 km/h (photos)


H Opel εντάσσει στην οικογένεια GSe το δημοφιλές C-SUV, το οποίο μπαίνει στην… πρίζα και αποκτά επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: OPEL
  • 26/10/2022

Η σειρά GSe της Opel δέχεται ακόμα ένα μοντέλο στην «οικογένειά» της. Το Grandland ακολουθεί τα χνάρια των Astra και Astra Sports Tourer και γίνεται PHEV αυξάνοντας σημαντικά τις επιδόσεις του.

Το Opel Grandland GSe φέρει έναν turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 L και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η συνολική ιπποδύναμη ανέρχεται στα 304 PS, ενώ κάνει τα 0-100 km/h σε 6,1 sec, με τελική ταχύτητα 235 km/h. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως μέχρι τα 135 km/h μπορεί το αυτοκίνητο να λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά.

Όσον αφορά στον χειρισμό του οχήματος, η Opel χαρακτηρίζει το νέο Grandland GSe ως το πιο σπορ της SUV, που οφείλει τον ιδιαίτερα δυναμικό και fun-to-drive χαρακτήρα του στην ανάρτηση και το τιμόνι του. Η Opel έχει εξοπλίσει το Grandland GSe με το σύστημα απορρόφησης κραδασμώνKONI FSD (Frequency Selective Damping), που προσαρμόζει τις αντιδράσεις του οχήματος στο οδηγικό στυλ του κάθε χρήστη, αλλά και στις εξωτερικές συνθήκες

Και ο σχεδιασμός του εξωτερικού του είναι εξαιρετικά δυναμικός, καθώς η εταιρεία έχει προτιμήσει ζάντες 19 ιντσών εμπνευσμένες από το Manta GSe Concept. Η νέα μάσκα της Opel, ονόματι Opel Vizor, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018, προσφέρει στο νέο της SUV ένα σύγχρονο και εκρηκτικό λουκ, το οποίο εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με τα υπόλοιπα στυλιστικά στοιχεία που έχει προσθέσει η εταιρεία, όπως ο ιδιαίτερος διαχύτης, αλλά και το ειδικό σήμα GSe που φέρει στο πίσω μέρος. Προαιρετικά, η οροφή του νέου εξηλεκτρισμένου μοντέλου της Opel είναι διαθέσιμη και σε μαύρο χρώμα.

Για το εσωτερικό του Grandland GSe, η Opel έχει επιλέξει ύφασμα alcantara για τα καθίσματα, ενώ έχουν τοποθετηθεί πιο εμφανή στηρίγματα στα πλαϊνά των καθισμάτων, προκειμένου να προσφέρεται στους επιβάτες επιπλέον στήριξη και προστασία, ακόμα και στις πιο έντονες οδηγικές στιγμές. Τα σπορ καθίσματα προσφέρουν απαράμιλλη άνεση στους επιβάτες λόγω του εργονομικού τους σχεδιασμού, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι αυτό αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της ανωτερότητας της εταιρείας όσον αφορά το σχεδιασμό καθισμάτων.

Το Opel Grandland GSe αναμένεται να καταφτάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2023, με την τιμή να ξεκινά από τα 55.000 ευρώ.