Όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX90 που παρουσιάζεται στις 9/11 (video)


Η Volvo επιβεβαίωσε το όνομα και την ημερομηνία παρουσίασής του και αποκάλυψε την «αόρατη ασπίδα ασφαλείας» που θα έχει!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ/VOLVO
  • 22/9/2022

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV της Volvo έρχεται στις 9 Νοεμβρίου και θα είναι πιο ασφαλής από ποτέ. Το νέο Volvo EX90, μιας και αυτό, οριστικά, θα είναι το όνομά του, θα αντικαταστήσει το υπάρχον υβριδικό XC90.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε, μέσω video, ο νέος CEO της εταιρίας, Jim Rowan, ο οποίος ανέδειξε τις προδιαγραφές ασφάλειας που θα έχει το μοντέλο: «Όλα τα Volvo EX90 θα έρχονται με μια αόρατη ασπίδα ασφαλείας, έναν μοναδικό συνδυασμό της τελευταίας τεχνολογίας, που θα βασίζεται στην κατανόηση του εξωτερικού περιβάλλοντος του αυτοκινήτου και της κατάστασης του οδηγού στο εσωτερικό».

Η Volvo δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα σχεδόν καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SUV, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Πριν από περίπου ένα μήνα κυκλοφόρησαν οι πρώτες πατέντες, οι οποίες έδωσαν το έναυσμα σε designers να παρουσιάσουν την πιο «πιθανή» εκδοχή του μοντέλου.

Η μόνη «ασφαλής» διαρροή που υπάρχει αφορά την πλατφόρμα SPA2 στην οποία θα κατασκευάζεται - χρησιμοποιείται και για το Polestar 3 - και την αυτονομία της μπαταρίας του, που εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 700 km.

Στην πρώτη, αυτή, ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε, η Volvo γνωστοποίησε την προσφορά ενός από τα πιο προηγμένα πακέτα αισθητήρων στην αγορά. Ένα σύστημα της Volvo με 8 κάμερες, 5 ραντάρ, 16 υπερηχητικούς αισθητήρες και έναν αισθητήρα τεχνολογίας αιχμής LiDAR.

To LiDAR (Light Detection and Ranging) είναι μία μέθοδος απομακρυσμένου εντοπισμού που χρησιμοποιεί φως με τη μορφή παλμικού λέιζερ για να μετρήσει αποστάσεις με υψηλή ακρίβεια και πιστότητα. Σύμφωνα με την έρευνα της Volvo, μπορεί να μειώσει τα σοβαρά ατυχήματα έως και 20% και να βελτιώσει την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%.

Το σύστημα λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά και τη νύχτα και μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε αποστάσεις έως και 250 m, καθώς και ένα ελαστικό πάνω σε ένα σκουρόχρωμο οδόστρωμα που βρίσκεται σε απόσταση 120 m, με το EX90 να κινείται με 120 km/h.

Κάμερες και αισθητήρες δε θα υπάρχουν μόνο για τον έλεγχο των εξωτερικών δρώμενων, αλλά και στο εσωτερικό. Η Volvo εξοπλίζει το EX90 με «σύστημα κατανόησης του οδηγού», το οποίο θα αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς κούρασης, έλλειψης συγκέντρωσης και προσοχής, ώστε να λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Δύο κάμερες θα είναι επικεντρωμένες πάνω του και θα «αντιλαμβάνονται», εστιάζοντας στα μάτια του, αν προσέχει λίγο ή πολύ τον δρόμο ή πόσο συχνά απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι.

Ανάλογα με τα «ευρήματα», το σύστημα μπορεί να παράξει ένα απλό προειδοποιητικό σήμα, που θα αυξάνεται σε ένταση ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται σε όλο και πιο σαφείς προειδοποιήσεις, το αυτοκίνητο μπορεί ακόμη και να σταματήσει με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, στέλνοντας μια προειδοποίηση στους άλλους χρήστες του δρόμου ενεργοποιώντας τα alarm!

Περισσότερα στοιχεία για το νέο ηλεκτρικό SUV της Volvo και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του θα τα μάθουμε στις 9 Νοεμβρίου. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά θα διατίθεται παράλληλα με το υπάρχον υβριδικό XC90, το οποίο αναμένεται να δεχθεί facelift.