Ούτε φέτος η έγκριση για το FSD της Tesla - Το... περίεργο tweet του Musk στα ελληνικά


Ο Elon Musk αποκάλυψε πως η Tesla δεν θα λάβει το 2022 έγκριση για να βγάλει στους δρόμους αυτοκίνητα με σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/10/2022

Υπήρχε η πεποίθηση πως η Tesla θα έπαιρνε την έγκριση να κυκλοφορήσει μοντέλα με το λογισμικό Full Self-Driving εντός του 2022. Ωστόσο, αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Elon Musk.

Σύμφωνα με το Automotive News, ο Musk μίλησε σε σχετική κλήση την Τετάρτη 19/10 για το ζήτημα, κι ανέφερε πως κανένα όχημα της Tesla δεν θα μπορέσει να φέρει το λογισμικό και να κινείται χωρίς καν την ανάγκη παρουσίας οδηγού μέσα στο έτος, καθώς δεν έχει πάρει τη σχετική έγκριση.

Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, για πρώτη φορά, παραδέχτηκε ότι το FSD δεν είναι ακόμα έτοιμο για μαζική χρήση, καθώς ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών beta.

«Το αυτοκίνητο θα μπορεί να σε πηγαίνει από το σπίτι σου στην εργασία σου, στο σπίτι του φίλου σου και στο σούπερ μάρκετ χωρίς να χρειάζεται να αγγίξεις καν το τιμόνι. Το θέμα είναι αν θα πάρει έγκριση. Προς το παρόν, δεν θα εγκριθεί,» ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Tesla.

Η έγκριση, αν έρθει, είναι ζήτημα της Εθνικής Αρχής Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που προς το παρόν βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία έρευνας διαφόρων περιστατικών κι ατυχημάτων που προκλήθηκαν ενώ μοντέλα της Tesla κινούνταν αυτόνομα.

Μάλιστα, το καλοκαίρι που πέρασε ζήτησε κι άμεση πρόσβαση στην έκδοση beta του Tesla FSD.

Ταυτόχρονα, ο Musk έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία έκανε τους ακόλουθούς του να σαστίσουν, καθώς έγραψε μία, μοναδική λέξη, και μάλιστα στα Ελληνικά:

Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τι ακριβώς εννοούσε ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla με τη λέξη «διαλεκτική». Ο Elon Musk, ούτως ή άλλως, πολύ συχνά καταφέρνει να «μπερδέψει» και να συγχύσει τους followers του με αντίστοιχα Tweets.