Peugeot Inception Concept: Η αρχή της νέας ηλεκτρικής εποχής (video-photos)


Η γαλλική φίρμα δημοσίευσε teaser φωτογραφίες και video για το concept car που θα παρουσιάσει στις 5 Ιανουαρίου και θα χαρακτηρίσει τη νέα φιλοσοφία της για τα EV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 16/12/2022

H Peugeot ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στο 2023, παρουσιάζοντας το Inception Concept στις 5 Ιανουαρίου, στο Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και θα αποτελέσει προεπισκόπηση της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίαςτης εταιρείας για αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν εξαρχής για να λανσαριστούν με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (15/12) τέσσερις teaser φωτογραφίες και ένα video, από τα οποία δεν γίναμε ιδιαίτερα σοφότεροι για τη σχεδίαση του Inception. Από το video παρουσιάζεται η εμπρός μάσκα με ένα φωτισμένο λογότυπο και σχεδίαση, που δημιουργεί αμφιβολίες για το αν θα πρόκειται για SUV. Οσο για τις φωτό, διακρίνονται τα πίσω φώτα, η μάσκα και το σήμα Inception.

Γνωρίζουμε ότι το Inception θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα την οποία η Peugeot αναφέρει ως «BEV-by-design», οπότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα μακρύ μεταξόνιο. Οι Γάλλοι επισημαίνουν ότι θα έχει επαναστατική εσωτερική σχεδίαση και «θα υπόσχεται άνευ προηγουμένου οδηγική αίσθηση, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εποχή που θα βασίζεται στις αξίες του brand, τη γοητεία, το συναίσθημα και την αριστεία».

Αναμένεται μια νέα προσέγγιση της εσωτερικής διάταξης του i-Cockpit, αλλά το Inception δεν θα κάνει απαραιτήτως προεπισκόπηση ενός επερχόμενου μοντέλου παραγωγής. Αντίθετα, θα προμηνύει μια γενική κατεύθυνση που θα πάρουν τα EV από περίπου τα μέσα της δεκαετίας.

Άλλωστε, η CEO της Peugeot, Linda Jackson, έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως «ηλεκτρικό έτος» για το brand. Μέχρι το 2024, η Peugeot θα προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για όλα τα μοντέλα της, με τις τελικές προσθήκες στη γκάμα να περιλαμβάνουν υβριδικά 3008 και 5008.