Piech GT: Πανίσχυρη και με ιστορικό DNA! (video)


Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Piech Automotive έχει απόδοση 600 ίππων, όψη καθαρόαιμου Grand Tourer, κι όνομα βαρύ σαν ιστορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2021

Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα Piech, θα είναι γιατί αυτό το όνομα έχει συνδεθεί με το Volkswagen Group και την Porsche.

Ο ιδρυτής της startup εταιρείας Piech Automotive, Toni Piech, είναι δισέγγονος του ιδρυτή της εταιρείας του Zuffenhausen, Ferdinand Porsche.

Πρώτο μοντέλο παραγωγής αυτής της νεότευκτης εταιρείας θα είναι η Piech GT, με τις πρώτες πληροφορίες να έχουν γίνει διαθέσιμες.

Οπτικά, από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Piech Automotive, μοιάζει να έχει τις διαστάσεις της Porsche 911, ενώ το μακρύ εμπρός μέρος και οι αναλογίες της Piech GT την κάνουν να μοιάζει αρκετά με την Aston Martin Vantage.

Στο εμπρός μέρος βρίσκεται κι ο ένας εκ των τριών ηλεκτροκινητήρων, που συνεργάζεται με τους δύο στον πίσω άξονα, παράγοντας συνολικά 600 ίππους, ικανούς για να κάνει η Piech GT τα 0-100 km/h σε 3 δευτερόλεπτα.

Το χαμηλό βάρος της, στα 1.800 κιλά, οφείλεται -κατά την εταιρεία- στην τεχνολογία της κινεζικής Desten στον τομέα των μπαταριών, κάνοντάς τις ελαφρύτερες, πιο εύκολες στην ψύξη και πιο γρήγορες στη φόρτιση από τις περισσότερες εναλλακτικές στη βιομηχανία.

Η Piech Automotive διατείνεται πως η GT μπορεί να φορτιστεί από το 0% ως το 80% σε 8 λεπτά, και σε πλήρη φόρτιση έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, τονίζει πως η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για SUV αλλά και sports sedan.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή, 1200 αντίτυπα αυτής θα παράγονται σε ετήσια βάση, με στόχο να πωλείται σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα, αρχής γενομένης από το 2024.