Πήρε μπροστά η παραγωγή της νέας Mercedes EQS SUV


Βγήκαν οι πρώτες μονάδες του ηλεκτρικού SUV από το εργοστάσιο στην Alabama και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στους νέους κατόχους. 

  • 26/8/2022

Η Mercedes ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της παραγωγής του νέου ηλεκτρικού EQS SUV στη μονάδα που βρίσκεται στην Tuscalosa, Alabama των ΗΠΑ και η οποία κατασκευάζει μεγάλα SUV για τη γερμανική φίρμα από το 1997.

Ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο στην παραγωγή της EQS SUV είναι ότι το σύστημα μπαταριών που την εφοδιάζει κατασκευάζεται σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα σε μονάδα του Bidd County που έκανε εγκαίνια μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

Έτσι η νέα παραγωγική μονάδα αποτελεί και αυτή μέρος του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής μπαταριών που τροφοδοτούν την Mercedes και βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Θυμίζουμε ότι η EQS SUV είναι διαθέσιμη σε 5θέσιες ή 7θέσιες εκδόσεις ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι τιμές της για τη γερμανική αγορά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως με τον πληθωρισμό να έχει... χτυπήσει κόκκινο σε πολλά μέρη του πλανήτη, όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει -ή σχεδιάζουν να το πράξουν το προσεχές διάστημα- να μεταφέρουν ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους επί αμερικανικού εδάφους.

Στόχος φυσικά είναι να μειώσουν τα κόστη παραγωγής αλλά και τις υψηλές τιμές της ενέργειας που έχουν εκτιναχθεί στην Ευρώπη και βάζουν δύσκολα ακόμα και στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Πριν από λίγες εβδομάδες το Κογκρέσο ψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει μια μια σειρά από μέτρα ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα στους κατασκευαστές για να "μετακομίσουν|" στην Αμερική. Μεταξύ άλλων προσφέρονται εκπτώσεις φόρων που αγγίζουν συνολικά τα 40 δις δολάρια, απαιτώντας όμως την ίδια στιγμή οι βιομηχανίες να επιλέγουν ανταλλακτικά και εξαρτήματα τα οποία θα είναι αμερικανικής κατασκευής.