Πλήρης εξαγορά της MOKE από την EVTG - Έρχεται νέο ηλεκτρικό μοντέλο


Σε πλήρη εξαγορά των μετοχών της MOKE προχώρησε η EVTG, προσβλέποντας σε μία νέα, πρωτοποριακή συνεργασία.

  • 21/7/2022

Η MOKE International συμφώνησε στην πώληση του 100% των μετοχών της στην EV Technology Group (EVTG), προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες της εταιρείας, η οποία προετοιμάζεται για μία νέα εποχή, που θα φέρει παγκόσμια ανάπτυξη στα εδάφη της.

Η κίνηση αυτή, έρχεται ταυτόχρονα με την παρουσίαση του νέου EV της MOKE, που αποτελεί την αναβίωση του εμβληματικού 1964 Mini MOKE, ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα του Ην. Βασιλείου.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η παραγωγή και η ποιότητα της τεχνολογίας της, θα βελτιωθούν κατά πολύ, με τη συμβολή της EVTG, η οποία ειδικεύεται στον εξηλεκτρισμό θρυλικών εταιρειών της αυτοκίνησης ανά τον κόσμο. 

Η εξαγορά της MOKE από την EVTG έχει ολοκληρωθεί κατά 65%, μέσω ενός συνδυασμού μετοχών και ρευστού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της εξαγοράς που θα φτάνει έως και 100%. Η συμφωνία αυτή αποτελεί την πρώτη πλήρη εξαγορά αυτοκινητοβιομηχίας της EVTG, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της με γνώμονα την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

Η Isobel Dando, Διευθύνων Σύμβουλος της MOKE International είπε: «Είμαι περήφανη και ενθουσιασμένη που η MOKE International γίνεται μέρος της EVTG. Είναι η ιδανικότερη εταιρεία για να πάρει την ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιχείρησή μας και να την πάει στο επόμενο επίπεδο με τη σωστή ισορροπία ειδίκευσης, επένδυσης και φιλοδοξίας.» 

Αντίστοιχα, ο Wouter Witvoet, Διευθύνων Σύμβουλος της EVTG δήλωσε: «Αυτή η συναρπαστική επένδυση είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου. Ενδιαφέρθηκα πρώτη φορά για τη MOKE International όταν προσπάθησα να ενοικιάσω ένα MOKE στη Ν. Γαλλία – γρήγορα ανακάλυψα τη χαρά του να οδηγείς αυτό το όχημα σε όμορφες τοποθεσίες – αλλά και την επιχειρησιακή ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τη MOKE, ως παγκόσμια μάρκα.»

Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού MOKE έχει ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις στους αγοραστές να έρχονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το ηλεκτρικό MOKE έχει αυτονομία που αγγίζει σχεδόν τα 128 km, ενώ η μπαταρία του φορτίζει πλήρως μέσα σε λιγότερο από 4 ώρες. Η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στο Ην. Βασίλειο, λόγω της καταγωγής της εταιρείας, σε ένα από τα εργοστάσια της Βρετανικής βιομηχανίας κατασκευής, Fablink Group.