Ποια είναι τα πλάνα της Lamborghini για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Είναι γνωστό ότι η Lamborghini ετοιμάζεται να μπει για τα καλά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, με τον CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας να αποκαλύπτει τα πλάνα της για το πρώτο της EV.

  • ΦΩΤΟ: Lamborghini
  • 2/4/2023

Η αποκάλυψη του πρώτου PHEV μοντέλου της Lamborghini έγινε μόλις πριν λίγες μέρες, με τους Ιταλούς να τραβούν το κάλυμμα από τη Revuelto των 1.015 PS. Η επόμενη κίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι φυσικά ο εξηλεκτρισμός, όπως είναι αναμενόμενο, και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι καθ' οδόν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Motor1 ο CEO της εταιρείας, Stephan Winkelmann, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουίασης της Revuelto, το πρώτο EV της Lamborghini θα καταφτάσει μέσα στο 2028 και θα έχει διάταξη 2 συν 2 grand tourer, με τον Γερμανό να αποκλείει το ενδεχόμενο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο να λάβει τη μορφή crossover:

«Θα είναι ένα νέο στυλ αμαξώματος, αφού αυτό που λείπει από την γκάμα μας σήμερα είναι ένα GT 2 συν 2, και πιστεύω ότι θα είναι μία καλή προσθήκη στα δύο super-sportcars και το SUV που ήδη έχουμε,» είπε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε ξεκάθαρο ότι το νέο μοντέλο δε θα έχει την ίδια off-road διάθεση με την Urus, καταρρίπτοντας οποιαδήποτε φήμη για την ύπραξη crossover. Το μοντέλο φαίνεται ότι θα έχει αρκετή απόσταση από το έδαφος, ώστε να μπορεί να περνά με άνεση πάνω από λακούβες ή σαμαράκια στους δρόμους μιας πόλης, χωρίς όμως να φτάνει στα επίπεδα της Urus. Δε θα αποτελεί ένα όχημα για λασπώδεις και άγριες διαδρομές, και σίγουρα όχι για ράλλι.

Εκτός αυτού, η Lamborghini έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το 2024 θα βρει όλα της τα μοντέλα στην εξηλεκτρισμένη τους μορφή, με την Urus να μεταμορφώνεται σε ένα PHEV, ενώ κι ο αντικαταστάτης της Huracan θα λάβει υβριδικό σύστημα. Φυσικά, ο διάδοχος της Aventador, Revuelto, έχει ήδη δείξει τις προθέσεις της εταιρείας για το μέλλον των προϊόντων της.

Καμία σχεδιαστική λεπτομέρεια δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως το νέο τετραθέσιο GT θα δανείζεται στοιχεία από την Revuelto, με τα φανάρια σε σχήμα Υ να γίνονται το σήμα κατατεθέν της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήδη από τώρα για τα μελλοντικά της εγχειρήματα.