Ποια εταιρεία διάλεξε η Hertz για την αγορά 65.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων;


Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, μετά τη συμφωνία με την Tesla, ετοιμάζεται να προσθέσει στον στόλο της ακόμα έναν μεγάλο αριθμό από EVs .

  • 5/4/2022

Μετά την παραγγελία 100.000 αυτοκινήτων της Teslaη Hertz ετοιμάζεται να προσθέσει στον παγκόσμιο στόλο της άλλα 65.000 ηλεκτρικά οχήματα μετά τη συμφωνία που πέτυχε με την Polestar.

Το μοντέλο που επιλέχθηκε είναι το Polestar 2 με τις πρώτες μονάδες να καταφθάνουν στα ευρωπαϊκά καταστήματα της εταιρείας μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ένας σημαντικός αριθμός θα είναι διαθέσιμος και στην Αμερική.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ουσιαστικής σημασίας για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία το 2021 διέθεσε συνολικά 29.000 μονάδες, ενώ στόχος της είναι μέχρι το 2025 να έχει καταγράψει 290.000 πωλήσεις.

Η Hertz μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει την τιμολογιακή της πολιτική για την ενοικίαση των νέων ηλεκτρικών οχημάτων ωστόσο σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι τιμές θα είναι αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν για το Tesla Model 3, ενώ σε πρώτη φάση τα σουηδικά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο σε κεντρικά σημεία.

Στόχος της Hertz είναι η δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων στόλων ενοικιαζόμενων EVs στον κόσμο, ενώ μέσα στα πλάνα της βρίσκεται και η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου φόρτισης.