Ποιος κακοποιός θα μπορέσει να ξεφύγει από το νέο περιπολικό της Chevrolet;


Μετά τα αποκαλυπτήρια του Blazer EV 2024, η Chevrolet μάς δίνει μια πρώτη ματιά από το ηλεκτρικό όχημα καταδίωξης που αναπτύχθηκε ειδικά για αστυνομικές εφαρμογές. 

  • 19/7/2022

Διαφημιζόμενο ως όχημα καταδίωξης, το Blazer SS PPV θα λάβει μια διαφορετική εσωτερική καμπίνα που προορίζεται να φιλοξενήσει εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης. Σε συνδυασμό με κανονικές εκδόσεις, το ειδικά κατασκευασμένο όχημα βασίζεται στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία Ultium.

Η Chevrolet μέσω της φωνής του αντιπροέδρου της GM Fleet, Ed Peper, συνεχίζει να λέει ότι η τεράστια γκάμα που έχει αναπτύξει για το ηλεκτρικό crossover το καθιστά κατάλληλο για πρόσθετες εφαρμογές, όπως για φαρμακευτικές.

Ως ανανέωση, το κορυφαίο Blazer 2024 θα είναι το μοντέλο SS με δύο ηλεκτροκινητήρες και AWD. Θα έχει απόδοση 557 ίππους και 879 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από τα 0 μέχρι τα 100 km/h εκτιμάται ότι θα απαιτεί λιγότερο από 4 sec. Οι δυνατότητες επιτάχυνσης ξεκλειδώνονται με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Wide Open Watts (WOW).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Blazer SS δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό crossover για αστυνομική χρήση καθώς η Ford δοκιμάζει μια Mustang Mach-E για να αναλάβει ανάλογα καθήκοντα. Πέρασε ακόμη και τις δοκιμές της αστυνομίας του Michigan τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης παρήγγειλε 184 Mustang Mach-E για αστυνομική χρήση και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Επιπλέον, το NYPD έφερε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο Mustang Mach-E στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τον περασμένο Απρίλιο.

Η Chevrolet, θα έχει διαθέσιμο το πλήρως ηλεκτρικό Blazer προς πώληση το καλοκαίρι του 2023, αλλά μόνο στις εκδόσεις 2LT και RS με τιμή από 46.000 ευρώ περίπου και 50.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το SS θα κυκλοφορήσει αργότερα το ίδιο έτος και θα κοστίζει 64.000 ευρώ περίπου. Όσον αφορά τα 1LT και το PPV, αυτά δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Εν τω μεταξύ, η Chevy δέχεται ήδη κρατήσεις για το νέο ηλεκτρικό crossover που θα παράγει στο εργοστάσιο της GM στο Ramos Arizpe του Μεξικού.