Porsche 718 Cayman GT4: H… baby Porsche κάνει τα πρώτα της «ηλεκτρικά» βήματα


Το πρωτότυπο έχει ξεκινήσει εντατικές δοκιμές προσπαθώντας να αφομοιώσει όλα τα δεδομένα του concept Mission R, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται το 2025.

  • 9/7/2022

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Porsche αποκάλυπτε το concept Porsche Mission R ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας Michael Mauer είχε δικαιολογήσει την ενδελεχή διαδικασία ανάπτυξης που ακολουθήθηκε δηλώνοντας: «Στην περίπτωση του Mission R υπάρχουν παντού στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά μοντέλα της παραγωγής».

Το πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει όλα αυτά τα δεδομένα θα είναι η Porsche 718 Cayman GT4 η οποία ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα και να αποχωριστεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και αν αυτή η εξέλιξη δεν χαροποιεί μεγάλη μερίδα των fans της φίρμας.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο της «baby Porsche» που κουβαλάει τον χαρακτηρισμό ePerformance πραγματοποιεί αλλεπάλληλες δοκιμές ώστε να μπορέσει το 2025 να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Το test car έχει δανειστεί το σασί από την 718 Cayman GT4 Clubsport ενώ το ζεύγος των ηλεκτροκινητήρων αλλά και το σύστημα μπαταριών έχουν προέλθει από το πρωτότυπο Mission R κάτι που σημαίνει ότι η μέγιστη συνδυαστική ισχύ φτάνει τα 735 kW (1.000 PS). Μάλιστα τα 450kW παρέχουν… τις υπηρεσίες τους για ένα χρονικό διάστημα 30 λεπτών, όσο διαρκεί δηλαδή ένας αγώνας Carrera Cup.

Οι άνθρωποι της Porsche πραγματοποίησαν μια σειρά από δοκιμές προκειμένου να έχουν μια αναλυτική εικόνα των επιδόσεων της Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο το lap time όσο και η τελική ταχύτητα είναι αντίστοιχα με αυτά που βρίσκουμε στην Porsche 911 GT3 Cup.

Αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που το πρωτότυπο έχει στηριχθεί πάνω σε ένα τρέχον μοντέλο, τουλάχιστον 6.000 εξαρτήματα σχεδιάστηκαν από το μηδέν ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με τη sport φιλοσοφία.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο είναι κατά 14 cm φαρδύτερο από την 718 Cayman GT4 Clubsport, έχει εφοδιαστεί με 18άρες ζάντες που φοράνε ελαστικά της Michelin με μεγαλύτερο πέλμα, ενώ σημαντική δουλειά έχει γίνει και στον eco-friendly τομέα με εκτεταμένη χρήση οικολογικών υλικών.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα η Porsche θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (23-26 Ιουνίου) ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και μία επίσκεψη στις 20 Αυγούστου 2022 στο εργοστάσιο της Λειψίας για να συμμετέχει στον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του.