Porsche: Έρχεται ηλεκτρική Panamera ως αντίπαλος των Mercedes EQS και Lucid Air


Η Porsche ετοιμάζεται να λανσάρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Panamera, συνεχίζοντας την μετάβασή της στον ηλεκτρισμό.

  • 7/9/2022

Η μετάβαση της Porsche στον ηλεκτρισμό ξεκίνησε με την Taycan, η οποία αποδεικνύεται ως τώρα μεγάλη εμπορική επιτυχία, από όταν κυκλοφόρησε το 2019.

Μέσα στο 2021, από τα 300.000 οχήματα που πούλησε η Porsche, τα 41.296 ήταν Taycan, περισσότερα από τις 911 που πωλήθηκαν την ίδια περίοδο.

Και στο πρώτο εξάμηνο του 2022, έχουν ήδη παραδοθεί 18.900 αντίτυπα του EV.

Όλα αυτά φέρνουν την εταιρεία όλο και πιο κοντά στον στόχο που έθεσε για το 2030, όταν και θέλει το 80% των πωλήσεών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να προσφέρει κι άλλες ηλεκτρικές εναλλακτικές στην γκάμα της, κάτι που θα πράξει σίγουρα με την ηλεκτρική Macan.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, όμως, έρχεται και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Panamera.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP της Volkswagen, που αναμένεται για το 2026, ενώ η πλατφόρμα αποκλειστικά για μοντέλα της Porsche, με πιο σπορ χαρακτηριστικά, καταφτάνει το 2027.

Στόχος της Porsche με την Panamera EV είναι να «τα βάλει» με τις Mercedes AMG EQS 53 και Lucid Air, ενώ φυσικά θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την Taycan και θα προσφέρεται σε πολλές, διαφορετικές εκδόσεις.