Porsche Mission R: Περισσότερα από ένα concept


Η Porsche αντιμετώπισε το Mission R σαν κάτι παραπάνω από ένα ακόμα concept car.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/9/2021

Η Porsche θέλησε να εξελίξει το Mission R σαν ένα κανονικό αυτοκίνητο, όχι ως ένα ακόμα concept για διαφημιστικούς λόγους.

Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία έκανε ενδελεχή τεστ στην ιδιωτική της πίστα, πριν καν έχει έτοιμο το αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Ο Michael Behr, τεχνικός επικεφαλής του project πίσω από το Mission R, δήλωσε σχετικά:

«Αυτή είναι η φιλοσοφία της Porsche. Το πρωτότυπο είναι, φυσικά, εκθεσιακό προς το παρόν, αλλά έχει υψηλά τεχνικά στάνταρ.»

Σύμφωνα με την εταιρεία του Zuffenhausen, για τον σχεδιασμό του Mission R, οι μηχανικοί έκαναν χρήση CAD, όπως θα έκαναν αν ήταν αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ χρησιμοποίησαν και νέες τεχνικές για να αυξήσουν την αυτονομία των ηλεκτροκινητήρων σε αγωνιστικές ταχύτητες.

Και για να κρατηθεί το βάρος στα 1500 κιλά, η ομάδα των μηχανικών χρησιμοποίησε αρκετά τον 3D εκτυπωτή για διάφορα μέρη, καθώς είναι σαφώς ελαφρύτερα. 

Πριν καν μπουν στη διαδικασία να τοποθετήσουν το αμάξωμα (το οποίο είναι εξίσου ελαφρύ χάρη στη χρήση φυσικού νήματος και ανθρακονήματος), ο δοκιμαστής της Porsche, Lars Kern, οδήγησε το αυτοκίνητο «γυμνό», όπως φαίνεται στην άνωθι φωτογραφία.

Η ίδια η Porsche παραδέχεται πως δε μπαίνει συχνά στη διαδικασία να κατασκευάσει τόσο ενδελεχώς ένα πρωτότυπο, αλλά, όπως τόνισε κι ο Michael Mauer, επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, «στην περίπτωση του Mission R, υπάρχουν παντού στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής