Ποτέ μη λες ποτέ! Τα Tesla αποκτούν φυσικούς διακόπτες στις οθόνες τους! (video)


Κι όμως, τα αυτοκίνητα της Tesla μπορούν να αποκτήσουν φυσικούς διακόπτες, χάρη σε μία εφεύρεση ονόματι Ctrl-Bar.

  • ΦΩΤΟ: Greenmission - YouTube
  • 27/1/2023

Η σύγχρονη αυτοκίνηση σχεδόν επιτάσσει την απουσία φυσικών διακοπτών και κομβίων στα ταμπλό των αυτοκινήτων, και η Tesla προΐσταται σε αυτή την τάση.

Ωστόσο, μία εταιρεία αποφάσισε να ετοιμάσει ένα γκάτζετ που θα φέρει φυσικούς διακόπτες στην τεράστια κεντρική οθόνη των μοντέλων της αμερικανικής μάρκας.

Η εν λόγω συσκευή ονομάζεται Ctrl-Bar, και τρέχει ήδη καμπάνια στο site Indigogo για τη χρηματοδότησή της.

Το Ctrl-Bar διαθέτει δύο κυκλικούς διακόπτες για την ρύθμιση της θερμοκρασίας, και άλλα τέσσερα κουμπιά, πλήρως ρυθμιζόμενα κατά το δοκούν.

Η συσκευή τροφοδοτείται μέσω ενός κρυμμένου καλωδίου USB, και το όλο σύστημα επικοινωνεί με το αυτοκίνητο μέσω μίας ειδικής εφαρμογής για το κινητό.

«Το Ctrl-Bar συνδέεται με το κινητό μέσω της χρήσης τεχνολογίας Bluetooth Low Energy (BLE), και τροφοδοτείται μέσω ενός κρυμμένου καλωδίου USB στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Το τηλέφωνό σας θα τρέχει στο παρασκήνιο την εφαρμογή μας. Η εφαρμογή 'ακούει' τις αλλαγές που γίνονται με τα κουμπιά και τις επικοινωνεί προς το αυτοκίνητο μέσω του Tesla API,» αναφέρει στο site η εταιρεία.

Ωστόσο, θα υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στο πότε θα γίνονται οι αλλαγές, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κι ενεργή σύνδεση στο Internet για να περάσουν οι ρυθμίσεις.

Αυτή τη στιγμή, το Ctrl-Bar κοστίζει 199 ευρώ για τους πρώτους 25 αγοραστές, και 239 ευρώ για τους επόμενους, ενώ οι παραδόσεις θα αρχίσουν τον Ιούνιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: