Πρώην πιλότος της F1 μπαίνει στην Porsche Taycan και την «απογειώνει» (video)


Η Porsche βγάζει βόλτα την Taycan στα βουνά της Τασμανίας, επιλέγοντας να βάλει στη θέση του οδηγού έναν πιλότο με βαρύ βιογραφικό στο πρωτάθλημα της Formula 1. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 24/2/2023

Η Porsche Taycan έχει εδραιωθεί στην αγορά ως ένα από τα καλύτερα EV της αγοράς, αλλά και ένα από εκείνα που έχουν καταγράψει τις καλύτερες πωλήσεις, ξεπερνώντας την 911 το 2021. Αυτό φυσικά οφείλεται στις εξαιρετικές επιδόσεις και τον κομψό σχεδιασμό της, στην αξιοπιστία, αλλά και στο εξηλεκτρισμένο προφίλ της.

Το μοντέλο έχει υποδεχτεί ποικίλες εκδόσεις του από την κυκλοφορία του, όμως αυτή που ξεχωρίζει περισσότερο, όσον αφορά την εμφάνιση και τον σχεδιασμό, είναι η Taycan 4S Cross Turismo. Πρόκειται για ένα όχημα με αμάξωμα station wagon, το οποίο δημιουργήθηκε ως εναλλακτική επιλογή για τη sedan έκδοση του μοντέλου.

Τα κλειδιά μιας 4S Cross Turismo πήρε στα χέρια του ο πρώην οδηγός Formula 1, Mark Webber, ο οποίος την οδήγησε στις απότομες πλαγιές και τους φιδωτούς δρόμους της Τασμανίας, στα εδάφη της γενέτειράς του, στην Αυστραλία. Ο Webber δεν επέλεξε μόνο ασφάλτινους δρόμους, αφού κατέληξε στη διαδρομή Jacob's Ladder, η οποία είναι γνωστή για το χωμάτινο έδαφός της και τους πανύψηλους γκρεμούς που εκτείνονται κάτω από τον δρόμο.

Φυσικά, το video δε διαθέτει αποκλειστικά προωθητικό ρόλο, αφού η Porsche, μέσω αυτού, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, προάγοντας τον εξηλεκτρισμό και την εξανθράκωση, όσο προχωρά προς τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Το να οδηγεί κανείς σε ένα μέρος σαν κι αυτό, σου θυμίζει γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές,» είπε ο Webber στο video. «Αυτό το ευέλικτο όχημα έχει πολύπλευρο χαρακτήρα, το DNA της Porsche και την ασυμβίβαστη δυναμική της Taycan. Στην εξέλιξη της 4S Cross Turismo, η Porsche δημιούργησε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο ταιριάζει ακόμα και στο πιο περιπετειώδες τερέν.»

Η Taycan Cross Turismo πωλείται στην Αυστραλία στις εκδόσεις 4S και Turbo, με την τιμή να ξεκινά από τα 201.000 αυστραλιανά δολάρια (128.775 ευρώ).

Δείτε τον Mark Webber να οδηγεί την Porsche Taycan 4S Cross Turismo: