Πρόωρη αποκάλυψη για το ολοκαίνουριο smart #3 SUV (video-photos)


Ανακαλύψτε τη sport και αεροδυναμική σχεδίαση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, smart το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Απριλίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: smart
  • 29/3/2023

Τον περασμένο Νοέμβριο, διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου smart #3, του μεγάλου ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει η Geely, σε συνδυασμό με τη σχεδιαστική ομάδα της Mercedes.

Έτσι, η αποκάλυψη, πριν από 2 μέρες, σκίτσων της σχεδίασής του από την smart, ουσιαστικά δεν προσέφερε τίποτα καινούριο, μιας και ουσιαστικά παρουσίασε την ιδέα που ήδη είχαμε δει στην πράξη. Έτσι, την Τετάρτη (29/3) προχώρησε… μέχρι τέλους, δίνοντας στη δημοσιότητα teaser video και φωτογραφία ενός πρωτότυπου προπαραγωγής.

Βέβαια, το όχημα έχει έντονο καμουφλάζ, αλλά πλέον είναι πολύ ενδεικτικά τα χαρακτηριστικά του, τα οποία θα δούμε πλήρως στις 18 Απριλίου του 2023, όταν θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Αυτό που χαρακτηρίζει το νέο smart #3 είναι η αεροδυναμική σχεδίαση, με το συντελεστή οπισθέλκουσας του ηλεκτρικού SUV να είναι μόλις 0,27. Αποτελεί μια πιο sport - και μεγαλύτερη κατά 170 mm (μήκος 4.440 mm) - ερμηνεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του smart #1, το οποίο παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2022.

Οι designers της Mercedes έδωσαν βάση στα αεροδυναμικά στοιχεία, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με την αισθητική. Η μάσκα με ενεργά κλαπέτα (Active Grille Shutter - AGS), οι αεροκουρτίνες και οι ζάντες ειδικής σχεδίασης φροντίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ στο πίσω μέρος ο διαχύτης και η ειδικά σχεδιασμένη αεροτομή ολοκληρώνουν το βελτιωμένο σχήμα του. Σε αυτή τη λογική, οι λαβές των θυρών είναι χωνευτές και οι καθρέφτες αεροδυναμικά σχεδιασμένοι.

Ως αποτέλεσμα, η smart ενημερώνει ότι τόσο η αυτονομία, όσο και η συνολική απόδοση, αλλά και η τελική ταχύτητα του coupe SUV θα είναι βελτιστοποιημένες, χωρίς πάντως να αποκαλύπτει συγκεκριμένα νούμερα.

Το smart #3 αναμένεται να «πατήσει» στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely και να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες δύο εκδόσεις κινητήριων συνόλων. Η «μικρότερη» θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και θα αποδίδει 272 PS και η μεγαλύτερη δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με απόδοση 428 PS. Η μπαταρία αναμένεται να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 66 kWh.

Σύμφωνα με την smart, το #3 βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2023. Τότε θα ανακοινωθούν επίσημα τα στοιχεία για την κατανάλωση και την εμβέλεια, βάσει του κύκλου WLTP.