Αυτό το αυτοκίνητο κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 1,8 sec (video)


Το «θηρίο» των 1.914 PS μπήκε στην πίστα και έδειξε ότι όποιος θελήσει να τον αμφισβητήσει θα βρεθεί μπροστά από ένα βουνό σκληρής δουλειάς.

  • 17/1/2024

Είναι γνωστό εδώ καιρό ότι η Rimac Nevera είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πριν από λίγους μήνες ο EV-πύραυλος έβαλε την υπογραφή του σε 23 ρεκόρ αποδεικνύοντας ότι όταν η κουβέντα πηγαίνει στο θέμα «επιτάχυνση» απλά δεν έχει αντίπαλο.

Το πιο εντυπωσιακό της επίτευγμα σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στην πίστα του Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία, επιταχύνοντας το 0-100 km/h στον εξωπραγματικό χρόνου του 1,81 sec. Και δεν σταματάμε εδώ.

Η Rimac χρησιμοποίησε μία ευθεία μήκους 4 km και οι άνθρωποι της φρόντισαν να μετρήσουν τις επιδόσεις με δύο επίσημους καταγραφείς, την Recelogic και την Dewesoft, ώστε να κλείσουν τα στόματα όσων προσπαθήσουν να χλευάσουν τη δύναμή της. Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις:

Θυμίζουμε ότι το όνομα «Nevera» προήλθε από την ομώνυμη καταιγίδα που εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στις ακτές της Κροατίας. Η διασύνδεση με την «δαιμονισμένη» δύναμη των 1.914 PS είναι προφανής και αυτή προέρχεται από 4 ηλεκτροκινητήρες που μεταφέρουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς και επιτρέπουν στο αυτοκίνητο εκτοξεύεται σαν σφαίρα κάθε φορά που το πόδι βυθίζεται στο δεξί πεντάλ.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα 22 ρεκόρ που σημειώθηκαν στην γερμανική πίστα έχουν μικρή σημασία. Ποιος άλλωστε θα θυμάται την επιτάχυνση 200-300 km/h μετά από λίγο καιρό; Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί εντυπωσιακοί αριθμοί που δείχνουν ότι η Rimac έχει εξελιχθεί από μία μικρή ομάδα μηχανικών σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας EV στον κόσμο. Και σε αυτό, η συνεργασία με την Bugatti έχει παίξει τον ρόλο της.