Rimac Nevera: Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού hypecar των 1.914 PS (photos-video)


Η πρώτη από τις 150 μονάδες του Rimac Nevera βγήκε από τη γραμμή παραγωγής και ετοιμάζεται να κατακτήσει στους δρόμους με την εξωφρενική δύναμή του.  

  • 13/7/2022

Μετά από 5 χρόνια ανάπτυξης, 18 πρωτότυπα, 45 crash tests και περισσότερες από 1.6 εκατ. ώρες  έρευνας, έφτασε επιτέλους η στιγμή να βγει από την γραμμή παραγωγής το πρώτο Rimac Nevera. Η κροατική εταιρεία ανακοίνωσε όλο καμάρι αυτή την εξέλιξη ενώ παράλληλα τόνισε πως εφεξής η παραγωγική διαδικασία ανεβάζει ρυθμούς με στόχο να κατασκευάζονται 50 μονάδες ετησίως.

Το πρώτο αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε πράσινο Callisto, το εσωτερικό του έχει ντυθεί με alcantara, φέρει την αρίθμηση #000 η οποία αναγράφεται σε πλακέτα και θα μείνει στην κατοχή της Bugatti Rimac ως όχημα επίδειξης.

Όλες οι μονάδες του ηλεκτρικού hypercar που θα παραχθούν μέσα στο 2022 είναι ήδη αγορασμένες και τους επόμενους μήνες θα ταξιδέψουν στις 25 επίσημες αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να περάσουν στους νέους κατόχους τους.

To όνομα Nevera προήλθε από την ομώνυμη καταιγίδα που εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στις ακτές της Κροατίας. Η διασύνδεση με την «δαιμονισμένη» δύναμη των 1.914 PS είναι προφανής και αυτή προέρχεται από 4 ηλεκτροκινητήρες που μεταφέρουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς και επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να επιταχύνει το 0-100 km/h σε μόλις 1,85 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 412 km/h.

H μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή είναι 2.360 Nm και οι μπαταρίες έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 120 kWh. To αυτοκίνητο έχει αυτονομία που αγγίζει τα 548 km ενώ είναι εντυπωσιακό ότι με φόρτιση 500 kW η στάθμη μπορεί να ανέβει από το 0 στο 80% σε μόλις 19 λεπτά.  Όπως συνηθίζεται στα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η μπαταρία είναι τοποθετημένη χαμηλά μεταξύ των δύο αξόνων, εξασφαλίζοντας άριστη κατανομή βάρους 48:52 για καλύτερη ευελιξία και χειρισμό.

Οι επιλογές παραμετροποίησης που προσφέρονται είναι απεριόριστες ενώ σύμφωνα την εταιρεία είναι σχεδόν σίγουρο πως καθεμιά από τις 150 μονάδες που θα παραχθούν συνολικά θα είναι εντελώς μοναδική και δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.

Ήδη η Nevera έχει λάβει μια σειρά σημαντικών διακρίσεων που τονίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της με πιο σημαντικές τον τίτλο του αυτοκινήτου παραγωγής με την κορυφαία επιτάχυνση, τα βραβεία «Best Hypercar» (από το Robb Report) «Hypercar of the Year» (από το GQ) και «Best Electric Performance Car» (από το Top Gear).

Διαβάστε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Rimac Nevera εδώ