Rocks-e KARGO: To ηλεκτρικό «μαμούνι» της Opel λύνει τα χέρια των επαγγελματιών


To δίδυμο αδελφάκι του Citroen Ami βγήκε από νωρίς στο... μεροκάματο μεταφέροντας τα αγαθά συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων σβέλτα, οικονομικά και με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

  • 24/3/2022

Η Opel παρουσίασε την επαγγελματική εκδοχή του Rocks-e το οποίο έχει πατήσει στα χνάρια του Citroen Ami και έρχεται να προστεθεί στην ηλεκτρική της γκάμα της εταιρίας, εστιάζοντας στις ανάγκες των επαγγελματιών.

Το Opel Rocks-e KARGO με μήκος 2.41 m, πλάτος 1.39 m., ύψος 1.52 m. συνοδεύεται από ένα ευέλικτο στη διαμόρφωσή του χώρο φόρτωσης που φτάνει τα 400 λίτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έναν σημαντικό όγκο αντικειμένων για να λύσει τα χέρια των επαγγελματιών που αναζητούν έναν σβέλτο και οικονομικό τρόπο μετακίνησης στο κέντρο μιας πόλης ή ακόμα και ενός νησιού (μιας και είμαστε στην Ελλάδα).

Μάλιστα στην ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους όπως οι εταιρίες κούριερ, οι πιτσαρίες και οι αποθήκες φαρμάκων που μεταφέρουν καθημερινά προϊόντα. Για αυτούς το όχημα μπορεί να αποδειχτεί ένα χρήσιμο ηλεκτρικό εργαλείο.

Η λιλιπούτεια πρόταση μπορεί να κινηθεί μεταξύ των φορτίσεων για 75 km ενώ ο χώρος φόρτωσης αλλά και το κάθισμα του συνοδηγού προσφέρουν μια μεγάλη σειρά από επιλογές παραμετροποίησης ώστε χωρέσουν ακόμα και αντικείμενα μεγαλύτερων διαστάσεων. Η Opel αναφέρει πως το μέγιστο φορτίο που μπορεί να κουβαλήσει είναι τα 140 kg ενώ τονίζει πως στο εσωτερικό μπορεί να φιλοξενηθεί αντικείμενο με μέγιστο ύψος το 1.20 m.

Όπως και στην περίπτωση του επιβατικού μοντέλου, το επαγγελματικό Opel Rocks-e κινείται από έναν ηλεκτροκινήτηρα που παράγει μέγιστη δύναμη 12 PS ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου των 5.5 kWh φορτίζεται πλήρως σε απλή οικιακή πρίζα μέσα σε 4 ώρες.  

Οπτικά τώρα το όχημα ξεχωρίζει από τις διαθέσιμες διχρωμίες που του δίνουν έναν πιο... trendy αέρα ενώ το στοιχείο που τραβάει τα βλέμματα –όπως και στην περίπτωση του Ami- είναι το suicide άνοιγμα των θυρών, με αυτή του οδηγού να ανοίγει προς τα πίσω και του συνοδηγού προς τα μπροστά.

Το εμπορικό λανσάρισμα του Opel Rocks-e KARGO θα γίνει στο τέλος του 2022 ενώ αρχικά το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία και στην Ολλανδία, πριν περάσει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή: Opel