Scout: Έρχεται το 2026 το νέο τμήμα off-road EV της Volkswagen


Η Scout Motors ανακοίνωσε την ένταξη της εταιρείας στον όμιλο Volkswagen, και θα αποτελεί το τμήμα για τα off-road EV του ομίλου, με την παραγωγή να ξεκινά το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SCOUT MOTORS
  • 15/11/2022

Η Volkswagen εισέρχεται στην αγορά των off-road ηλεκτρικών οχημάτων, χρησιμοποιώντας το «ξεχασμένο» όνομα της Scout, η οποία θα ενταχθεί στον όμιλο, με την παραγωγή να ξεκινά το 2026. Η εταιρεία θα ξεκινήσει την πορεία της στον κόσμο του ηλεκτρισμού λανσάροντας δύο νέα οχήματα, ένα SUV και ένα pick-up.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρωτότυπα θα αποκαλυφθούν μέσα στο 2023, ενώ τα οχήματα θα βασιστούν πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, κατασκευασμένη αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Η Scout δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μία φωτογραφία teaser, όπως και δύο σχέδια «ορεκτικό» για ό,τι θα επακολουθήσει.

Το όνομα της Scout θα επανέλθει στη σκηνή της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή τη φορά όχι υπό τη σκέπη της International Harvester, αλλά του ομίλουVolkswagen. Τα σχέδια που αποκάλυψε η εταιρεία θυμίζουν πολύ τα αυθεντικά οχήματά της από τη δεκαετία του '60, όμως περισσότερες λεπτομέρειες θα έρθουν στο φως σύντομα, καθώς είναι αυτονόητο πως τα δύο μοντέλα θα είναι σαφώς πιο εξελιγμένα και σύγχρονα από τα οχήματα του τότε.

Η Wall Street Journal είχε αναφέρει σε δημοσιεύματά της την επιστροφή της Scout, παρουσιάζοντας το πλάνο της Volkswagen γι αυτή. Η Volkswagen σκοπεύει να παράγει 250.000 οχήματατη χρονιά εξ ονόματος της Scout, με τα ίδια δημοσιεύματα να αναφέρουν επίσης ότι η VW«ανακάλυψε» την εταιρεία όταν η θυγατρική της, Traton, πήρε τον ηνία της Navistar International, απόγονο της International Harvester το 2020.

Τα εργοστάσια της Scout θα λειτουργούν ανεξάρτητα από αυτά της VW, ενώ πληροφορίες λένε ότι το πιθανότερο είναι να βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος. Η Scoutθα μπει δυναμικά στο χώρο των ηλεκτρικών off-roadοχημάτων, με στόχο να ανταγωνιστεί με το δίδυμό της, τα GMC Hummer EVRivian R1T, αλλά και το επερχόμενο ηλεκτρικό Jeep Wrangler.