Στην ποδιά του Elon Musk... σφάζονται Κυβερνήτες - Και η N. Κορέα υποψήφια για το νέο Gigafactory


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μάθουμε τη χώρα που θα φιλοξενήσει τη νέα επένδυση της Tesla. Δείτε ποιες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. 

  • 30/11/2022

Σε… Πηνελόπη έχει εξελιχθεί ο Elon Musk με τους ηγέτες μεγάλων κρατών να προσφέρουν γη και ύδωρ προκειμένου να επιλέξει τη χώρας τους για να κατασκευαστεί το νέο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla. Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τον Υπουργό Υποδομών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι να στάζει μέλι για τον Αμερικανό επιχειρηματία, ενώ αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Προέδρου της Κορέας Yoon Suk-yeol.

To Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο.
To Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα ο Κορεάτης πολιτικός ανέφερε ότι εφόσον η Tesla αποφασίσει να χτίσει το νέο  Gigafactory στη χώρα του θα λάβει μια σειρά από ευκολίες που θα κάνουν την επένδυση πιο αποδοτική.

«Εάν η Tesla, η Space X ή άλλες εταιρείες σκέφτονται να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις στην Κορέα, συμπεριλαμβανομένης και την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου τότε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τις υποστηρίξει», δήλωσε ο Yoon Suk-yeol.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Κορέας και ο Elon Musk μίλησαν μέσω video-κλήσης, με τον δεύτερο να αναφέρει πως η χώρα είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για το νέο Gigafactory και μάλιστα βρίσκεται αρκετά ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα.

Η λίστα με τις υποψήφιες χώρες

Τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η απόφαση για την επιλογή της τοποθεσίας που θα στηθεί το νέο Gigafactory θα ανακοινωθεί προς το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής ένα από τα μεγάλα φαβορί δείχνει να είναι ο Καναδάς με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστημών και Βιομηχανίας της χώρας François-Philippe Champagne να έχει πάρει πάνω του την υπόθεση και να έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον Elon Musk.

Ακόμα μία χώρα που βρίσκεται στη λίστα είναι η Ινδονησία με τον πρόεδρο Joko Widodo να έχει μιλήσει και αυτός με τον Musk αναλύοντάς του το φάσμα των δυνατοτήτων που μπορούν να προσφέρουν οι υποδομές της χώρας του.

Από εκεί και πέρα φήμες υπάρχουν και για το Μεξικό και συγκεκριμένα την περιοχή του Nuevo Leon που συνορεύει με το Texas, με το Reuters να αναφέρει ότι και σε αυτή την περίπτωση έχει γίνει συνάντηση με τον Κυβερνήτη Samuel Garcia και τον ισχυρό άντρα της Tesla.

Όπως και να έχει στη λίστα που έχει στα χέρια του ο Elon Musk ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες χώρες που «φλερτάρουν» με την μεγάλη επένδυση. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα η Tesla έχει δύο εργοστάσια στις ΗΠΑ (Καλιφόρνια και Τέξας), ένα στη Γερμανία (Βερολίνο) και ένα στην Κίνα (Σαγκάη).