Στις 19 Απριλίου η παρουσίαση της Mercedes-EQ EQS SUV


H Mercedes-EQ EQS SUV, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό, κορυφαίο, εκτός δρόμου μοντέλο της γερμανικής εταιρείας θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του επόμενου μήνα, όπως έγινε γνωστό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/3/2022

Μετά τη Mercedes-EQ EQS, το «επόμενο βήμα» ήταν η SUV έκδοση του εν λόγω μοντέλου. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση της EQS SUV θα γίνει την Τρίτη 19 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο εκτός δρόμου μοντέλο θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Mercedes-Benz στην περιοχή Vance, στην πολιτεία της Alabama. Όπως ανακοινώθηκε, η παραγωγή του θα αρχίσει από τον προσεχή Ιούνιο και έπειτα. Θυμίζουμε ότι στις ίδιες εγκαταστάσεις κατασκευάζονται και οι EQS και EQE.

Η EQS SUV θα είναι επταθέσια και θα θεωρείται η «ναυαρχίδα» της Mercedes-Benz (όπως και της Mercedes-EQ), τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα μοντέλα της στην κατηγορία SUV οχημάτων. Το νέο μοντέλο θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη προς τα τέλη της χρονιάς, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες από τη Mercedes-EQ EQS SUV στις οποίες το αμάξωμά της διαθέτει ακόμα ελαφρύ καμουφλάζ. Ωστόσο, μπορούμε να διακρίνουμε ότι έχει μακρύ μεταξόνιο και μικρούς προβόλους εμπρός και πίσω.

Αναφορικά με το εσωτερικό τού νέου μοντέλου, η εταιρεία το παρουσίασε όπως ακριβώς θα είναι στο μοντέλο παραγωγής. Στις αντίστοιχες φωτογραφίες βλέπουμε ότι και σε αυτό θα είναι διαθέσιμη (προαιρετικά) η μεγάλη έγχρωμη οθόνη «MBUX Hyperscreen», την οποία πρωτοείδαμε στην EQS.

Επίσης, η Mercedes-Benz δημοσίευσε φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης της EQS SUV τόσο κοντά στον Αρκτικό Κύκλο όσο και στην έρημο. Σε αυτές, δεν διαπιστώνουμε την αντοχή τού νέου μοντέλου σε πολύ δύσκολες θερμοκρασιακές συνθήκες αλλά και την ικανότητά του ως ένα εκτός δρόμου όχημα.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα λεπτομέρειες που να αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στις επιδόσεις ή στην αυτονομία τού καινούργιου μοντέλου της. Καθώς η EQS SUV βασίζεται στην πλατφόρμα της EQS, αναμένουμε να έχει κοινά στοιχεία.

Θυμίζουμε ότι η EQS 4Matic διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαστικής ισχύος 523 PS και μέγιστης ροπής 855 Nm. Διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 107,8 kWh και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία της φτάνει τα 670 km. Μένει να δούμε εάν η EQS SUV θα έχει τα ίδια τεχνικά στοιχεία, τουλάχιστον αναφορικά με την ισχύ της και τις μπαταρίες της και εάν θα διατεθεί και σε έκδοση AMG στο προσεχές μέλλον.