Subaru: Το σήμα STΙ μπαίνει στην πρίζα και μετονομάζεται σε SΤe


Η Subaru κατοχύρωσε την ονομασία STe και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ετοιμάζει νέα πρόταση που θα βαδίσει στα... χνάρια του STI, βάζοντας ωστόσο σε πρώτο πλάνο τον ηλεκτρισμό.

  • 27/3/2023

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο η Subaru είχε σκορπίσει απογοήτευση όσους περιμέναν πως και πως την STI έκδοση για το WRX. Με μια λιτή ανακοίνωση οι Ιάπωνες είχαν ενημερώσει ότι εγκαταλείπουν τα τρία πολυπόθητα γράμματα και ξεκινούσαν μια νέα αναζήτηση επιλογών, με επίκεντρο τον ηλεκτρισμό. 

Πριν από λίγες ώρες εμφανίστηκε δημοσίευμα του carbuzz.com στο οποίο αποκαλύπτεται ότι ο κατασκευαστής στις 13/3 έκανε αίτηση για κατοχύρωση του εμπορικού σήματος SΤe στην αρμόδια υπηρεσία της Γερμανίας.

Η λογική λέει ότι αυτή την επιλογή η Subaru θα την αξιοποιήσει στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων που θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια και τα οποία θα έχουν ηλεκτρική υποβοήθηση, αντικαθιστώντας το ιστορικό STI (Subaru Tecnica International). Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές αν το σήμα αφορά στα υβριδικά ή στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. 

Αυτή τη στιγμή η Subaru έχει και τις δύο κατηγορίες οχημάτων στη γκάμα της. Τον Νοέμβριο του 2021 παρουσίασε το πρώτο της EV, το Solterra, που μοιράζεται πολλά στοιχεία με το Toyota bZ4X. Να θυμίσουμε πως το ηλεκτρικό Solterra σχεδιάστηκε πάνω στην πλατφόρμα e-TGNA που εξέλιξαν από κοινού η Subaru με την Toyota και σε κάθε άξονα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα όπου στην τετρακίνητη εκδοχή του αποδίδει συνδυαστικά 160 kW (218 PS).

Μάλιστα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που έγινε πέρυσι παρουσιάστηκε μια concept STi εκδοχή του Solterra (κεντρική φωτό), με τις παρεμβάσεις να εστιάζουν κυρίως στην εικόνα του ηλεκτρικού SUV.  Από την άλλη υπάρχει και το υβριδικό XV ωστόσο κανένα από τα παραπάνω δεν δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να παρουσιάσει μια έκδοση υψηλών επιδόσεων. 

Συνεπώς όλα δείχνουν ότι στη Subaru ετοιμάζουν κάτι εντελώς νέο το οποίο θα προσφέρει μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία και την ίδια στιγμή θα απολαμβάνει τα οφέλη που προσφέρει ο ηλεκτρισμός. Η λογική λέει ότι τους επόμενους μήνες περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά για το τι ακριβώς είναι αυτό που «μαγειρεύει» η Subaru.