Σύμπραξη Honda και LG για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ


Honda και LG ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ που θα παράγει μπαταρίες, αρχή γενομένης από το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 30/8/2022

Το πλάνο των Honda και LG διαθέτει κεφάλαιο που ανέρχεται στα 4,4 δισ. δολάρια, και θα αφορά μία μονάδα παραγωγής μπαταριών αποκλειστικά για χρήση από τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Η τοποθεσία της παραμένει άγνωστη, όμως τα θεμέλια θα αρχίσουν να μπαίνουν στις αρχές του 2023, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025, με ετήσιο στόχο τις 40 γιγαβατώρες.

«Σε συνάρτηση με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας να κατασκευάζουμε προϊόντα κοντά στον πελάτη, η Honda δεσμεύεται για την τοπική προμήθεια μπαταριών EV που είναι κρίσιμο στοιχείο των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής αντιπροσώπων της Honda Motor Company.

Η Honda ετοιμάζεται σταθερά να εμπλακεί όλο και περισσότερο με την ηλεκτροκίνηση, καθώς κάνει την αρχή το 2024 με μοντέλα όπως το Honda Prologue και την Acura ZDX που θα βασίζονται στην πλατφόρμα της GM ονόματι 'GeneralMotors Ultium'.

Το 2026 θα αρχίσει να βασίζεται στη δική της πλατφόρμα, την e:Architecture, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Όλα αυτά με στόχο να προσφέρει 30 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα ως το 2030, και να κατασκευάζει 2 εκ. παραδείγματα από αυτά ετησίως.