Τα αυτοκίνητα δεν είναι smartphones - Τα βρίσκει «σκούρα» η Apple με την ανάπτυξη του μοντέλου της


Η Apple δείχνει να έχει «κολλήσει» με την ανάπτυξη του αυτοκινήτου που ετοιμάζει εδώ και καιρό, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει σε συγκεκριμένα συστήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2022

Το αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Apple φαίνεται να έχει περάσει πολλά στάδια σχετικά με τις λειτουργίες του, την κατηγορία στην οποία θα ανήκει, την τιμή και άλλα στοιχεία του. Ένα πέπλο αμφιβολίας καλύπτει το πρωτοποριακό όχημα της εταιρείας, καθώς, ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι φαίνεται να γνωρίζουν ακριβώς ποια θα είναι η πορεία πάνω στην οποία θα κινηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το όχημα θα κοστίζει λιγότερο από 100.000 δολ, ενώ το επίπεδο του συστήματος αυτόνομης οδήγησης θα είναι μικρότερο απ' αυτό που είχε αρχικά διαφημίσει. Συνεπώς σύμφωνα με τις αναφορές η καμπίνα θα διαθέτει και τιμόνι και πεντάλ πέδησης, αφού το Apple Car δε θα μπορέσει να είναι πλήρως αυτόνομο. 

Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία πλήρους αυτονομίας μόνο σε αυτοκινητοδρόμους, όπως το σύστημα Super Cruise της GM και το Blue Cruise της Ford, καθώς ενδεχομένως η Apple έχει συναντήσει τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό η Tesla με το FSD.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το πολυαναμενόμενο Apple Car θα φέρει ένα τεχνολογικό σύστημα με την κωδική ονομασία 'Denali', το οποίο θα είναι τόσο ισχυρό, όσο περίπου 4 microchip των πιο εξελιγμένων υπολογιστών Mac της εταιρείας.

Εκτός αυτού η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να κάνει στροφή προς τους αισθητήρες για τη λειτουργία του αυτόνομου συστήματος οδήγησης, σε αντίθεση με την Tesla που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάμερες.

Το προβλεπόμενο κόστος μειώθηκε από τα 120.000 δολ στα 100.000 δολ, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένεται να καθυστερήσει για ακόμα μία χρονιά και μεταφέρεται από το 2025 στο 2026