Τα ηλεκτρικά νίκησαν τα diesel - Τα EV ταξί της LEVC στο Λονδίνο ανέβηκαν στην κορυφή


Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ηλεκτρικό ταξί της LEVC έχει ξεπεράσει το 40% του στόλου των ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LEVC
  • 11/3/2023

Πλέον, στους δρόμους του Λονδίνου κυκλοφορούν περισσότερα ηλεκτρικά TX της LEVC παρά diesel TX4, με τον εξηλεκτρισμό του στόλου ταξί της πρωτεύουσας της Αγγλίας και του Ην. Βασιλείου να επιταχύνεται. Πρόκειται για το πιο ανεπτυγμένο κι εξελιγμένο ηλεκτρικό ταξί παγκοσμίως, το οποίο έχει κατακλύσει το Λονδίνο, αφού περισσότερες από 6.000 μονάδες κυκλοφορούν, αποτελώντας το 40% του στόλου.

Οι πωλήσεις του αυξάνονται συνεχώς, και ταυτόχρονα το LEVC TX συνεχίζει να φροντίζει για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας eCity, έχει ταξιδέψει σχεδόν 860 εκατ. km συνολικά, ενώ μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 162.000 τόνους από την πρώτη κυκλοφορία του το 2018.

Ο Alex Nan, διευθύνων σύμβουλος της LEVC, είπε σχετικά: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ σημαντική στιγμή στον δρόμο προς πιο καθαρές μετακινήσεις, με το TX να ξεπερνά το ντιζελοκίνητο TX4, ως το πιο δημοφιλές ταξί στο Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περισσότερα από 6.000 ηλεκτρικά ταξί TX στην πρωτεύουσα, κι αυτό είναι περισσότερο από το 40% του στόλου μαύρων ταξί.»

Το TX είναι ένα όχημα που επιτρέπει την πρόσβαση σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας ή αναπηρίας. Διαθέτει ευέλικτο χώρο για έως και 6 επιβάτες, ενώ έχει ενσωματωμένη ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια, κάτι που «ανοίγει τις πόρτες» του TX για μία ευρύτερη ομάδα ανθρώπων, η οποία δεν έχει καμία άλλη ανάλογη επιλογή.

Με τη σειρά της, η Helen Chapman, διευθύντρια του Τμήματος Μεταφορών του Λονδίνου, είπε: «Είναι πολύ ευχάριστο που σχεδόν ο μισός στόλος ταξί εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, κι υπάρχουν πλέον περισσότερα ταξί LEVC TX από οποιοδήποτε άλλο ντίζελ μοντέλο ταξί στην πρωτεύουσα. Εκτός από μειωμένες εκπομπές αερίων, αυτά τα σύγχρονα οχήματα προσφέρουν μία πραγματικά άνετη εμπειρία, τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες.»