Tesla: Μεγάλες εκπτώσεις έως 9.000€ και στην Ελλάδα


Ωφελημένοι από τη μείωση τιμών θα είναι και όσοι έχουν ήδη παραγγείλει το αυτοκίνητό τους και δεν το έχουν παραλάβει ακόμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 13/1/2023

Η πολιτική μείωσης τιμών των μοντέλων της Tesla συνεχίζεται. Μετά την Κίνα, η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε μειώσεις τιμών μέχρι 9.000 ευρώ, μεσοσταθμικά ή οριζόντια, στα Model 3 και Model Y.

Πλέον, η τιμή του Model 3 ξεκινά από 44.990 €, ενώ μέχρι σήμερα κόστιζε 53.990 €, ενώ για το Model Y οι τιμές ξεκινούν από 46.990 €.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η μείωση της τιμής δεν αφορά μόνο τα μοντέλα που θα πωληθούν από εδώ και στο εξής αλλά θα εφαρμοστεί και σε όσα έχουν ήδη παραγγελθεί. Έτσι, οι πελάτες που περιμένουν να παραλάβουν τα νέα τους οχήματα θα επωφεληθούν από τη μείωση τιμών, ακόμα και αν έχουν ήδη καταβάλει ολόκληρο το ποσό της αξίας του αυτοκινήτου.

Επομένως, είτε οι δόσεις που υπολείπονται θα είναι μικρότερες μέχρι και 9.000 ευρώ, είτε - σε περίπτωση ολικής εξόφλησης - θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

Ήδη στο επίσημο site της ελληνικής αντιπροσωπείας έχουν ενημερωθεί οι (μειωμένες) τιμές, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτές δεν περιλαμβάνεται το όφελος από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το οποίο επιδοτεί με 30% την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό τις 8.000 €.

Επιπλέον, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η Tesla θα έχει έτοιμο ένα νέο σταθμό ταχυφορτιστών στη Λάρισα, ο οποίος θα διαθέτει 8 θέσεις φόρτισης με ισχύ 250 KW. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει ανάλογος σταθμός της Tesla στην Αταλάντη, με αποτέλεσμα το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη να έχει πλέον περισσότερες επιλογές φόρτισης.

Η νέα έκθεση της Tesla στο Μαρούσι άνοιξε τις πύλες της για το κοινό την Πέμπτη (12/1), σε ένα όμορφο γυάλινο κτίριο στη συμβολή του παράδρομου της Λ. Κηφισίας με την οδό Νεαπόλεως (Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν από κοντά τα EV αλλά και να προγραμματίσουν το δικό τους test drive.