Τέσσερις... ηλεκτρικές χελώνες σε σούπερ κόντρα! (video)


Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα drag races και παρακολουθείστε την εντυπωσιακή κόντρα 4 μικρών ηλεκτρικών, με τελικές ταχύτητες... που κόβουν την ανάσα!

  • 25/7/2022

Πριν από πολλά χρόνια, όταν ακούγαμε τον όρο «ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα», το πρώτο που μας ερχόταν στο μυαλό ήταν το αυτοκινητάκι που μετέφερε τους παίκτες του γκολφ.

Εδώ και χρόνια όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Τα EVs γίνονται όλο και πιο γρήγορα και εταιρίες όπως οι Tesla, Rimac, Lucid και Porsche κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν αργά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το βρετανικό What Car? διοργάνωσε έναν αγώνα ταχύτητας ανάμεσα σε 4 από αυτά τα οποία λανσάρονται στην αγορά ως microcars: Citroen Ami, Estrima Biro, Scooterpac Cabin Car και Sinclair C5. Ή καλύτερα, έναν αγώνα… βραδύτητας, σε μια ευθεία, που δε χρειάστηκε, κιόλας, να είναι και μεγάλη!

Νικητής αναδείχθηκε το Citroen Ami στην έκδοση My Ami Buggy, με μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh, η οποία χαρίζει στο όχημα βάρους 485 kg αυτονομία περίπου 65 km. Με ισχύ 8 PS «αγγίζει» τα 45 km/h. Δεν το λες και... πολύ άσχημο!

Το ιταλικό Estrima Biro ακολουθεί ελάχιστα πιο πίσω, με τελική ταχύτητα 41,8 km/h, αν και έχει τη μισή ισχύ από το Ami, αλλά και αρκετά μικρότερο βάρος (350 kg).

Το… χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στο Sinclair C5 – αν και το «αρχαιότερο» όλων δεν έμεινε στην τελευταία θέση - με 24 km/h, ενώ ο τίτλος της «χελώνας» απονεμήθηκε στο Scooterpac Cabin Car. Πανάλαφρο μεν, με μόλις 178 kg, αλλά και... βραδύτατο (13 km/h)!