Θα μπει στην παραγωγή το KIA EV9


H ΚΙΑ επιβεβαίωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο EV9 που παρουσιάστηκε πέρυσι τον Νοέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles θα μπει σε διαδικασία παραγωγής εντός της επόμενης χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/3/2022

Το EV9 είναι η υλοποιημένη αντίληψη των ανθρώπων της KIA για ένα επταθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV όχημα. Η παρουσίασή του έδειξε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει βλέψεις και για την κατασκευή μεγάλων σε διαστάσεις οχημάτων αυτής της τεχνολογίας, τα οποία να διακρίνονται για το στυλ τους και το επίπεδο εξοπλισμού τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την KIA στις ΗΠΑ, το EV9 δεν θα παραμένει απλώς ένα πρωτότυπο αλλά πρόκειται να μπει στην παραγωγή και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2023. Η σχεδίαση του αμαξώματός του δεν θα διαφέρει πολύ από αυτή του πρωτότυπου, ενώ ο εσωτερικός χώρος του θα είναι μεγάλος και θα δύναται να μεταφέρει μέχρι και επτά άτομα (τρεις σειρές καθισμάτων).

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα τεχνικά στοιχεία που να αφορούν στο νέο μοντέλου της. Ωστόσο, το EV9 θα βασίζεται σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai και η οποία χρησιμοποιείται ήδη στα KIA EV6 και Hyundai Ioniq 5.

Σύμφωνα με την KIA, το EV9 θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία μεγαλύτερη από 560 km, ενώ οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτίζουν σε παροχή έως 350 kW. Προφανώς, το ταμπλό του θα είναι πιο συμβατικό σε διαμόρφωση από αυτό που υπάρχει στο πρωτότυπο, όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερο και σύγχρονο, αν κρίνουμε από αυτό που έχει εφαρμόσει η KIA στο EV6.