Θέλεις να δεις home theater; Μπες μέσα στο Aehra SUV (photos)


Το εσωτερικό του πρώτου SUV οχήματος της Aehra εντυπωσιάζει, με την τεράστια οθόνη που μετακινείται ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο κινείται ή είναι σταματημένο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AEHRA
  • 21/12/2022

Aehra έρχεται από την Ιταλία, και συγκεκριμένα, το Μιλάνο, ως μία νέα πρόταση στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. 

Η νεότευκτη start-up παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της δημιούργημα, ένα SUV μοντέλο που ονομάζεται... SUV, δίνοντάς του τον χαρακτηρισμό του «έξτρα πολυτελούς EV που αποτελεί απαράμιλλο όραμα κομψού φουτουρισμού».

Αυτήν την περιγραφή φαίνεται πως θέλει να τιμήσει και με το εσωτερικό του οχήματος, που πρώτη φορά βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσα από επίσημα renderings της εταιρείας.

Αρχικά, πριν καν μπει κάποιος στην καμπίνα, θα δει τις gullwing πόρτες να τον καλωσορίζουν, ανοίγοντας διάπλατα και φανερώνοντας άμεσα το κεντρικό ταμπλό και τη μεγάλη οθόνη που εμφανίζεται - και μπορεί να «χαθεί» ξανά προς τα κάτω.

Η οθόνη πιάνει μεγάλο χώρο πίσω από το τιμόνι και μπροστά από το παρμπρίζ σε όλο το πλάτος του, αλλά διαθέτει δύο ρυθμίσεις.

Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, η οθόνη εμφανίζεται και γίνεται κάτι σαν κινητή οθόνη γραφείου ή σύστημα home theater, όπως θα σπεύσει η ίδια η Aehra να τονίσει. Μία μικρότερη οθόνη στο ταμπλό χρησιμοποιείται για το σύστημα infotainment, ενώ το τιμόνι θυμίζει κάπως το yoke της Tesla, αλλά εκείνο της Aehra έχει και στοιχεία τιμονιού αγωνιστικού οχήματος και αεροσκάφους.

Στην οδήγηση, η τεράστια οθόνη χάνεται μέσα στο ταμπλό, και αφήνει ένα μικρό μέρος ψηλά να φαίνεται για το σύστημα πλοήγησης και τα ψηφιακά όργανα.

Από την άποψη του χώρου, το Aehra SUV δεν υστερεί, καθώς έχει μακρύ μεταξόνιο, δίνοντας... αέρα στους επιβάτες και στις δύο σειρές καθισμάτων, με την εταιρεία να διαθέτει το όχημα σε 4θέσια και 5θέσια έκδοση.

Δεν έχουν γίνει, όμως, γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, ή ακόμα και για το μέγεθος της οθόνης, που κλέβει την παράσταση. 

Το Aehra SUV θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2023, ενώ τον Φεβρουάριο του νέου έτους η Aehra θα παρουσιάσει και το δεύτερο όχημά της, που θα έχει τη μορφή sedan.