Το αφεντικό τρελάθηκε! Το νέο Tesla θα έχει τη μισή τιμή του Model 3


Ο Elon Musk προανήγγειλε την έλευση μιας μικρής πλατφόρμας, που θα αποτελέσει τη βάση της νέας πρότασης που ετοιμάζει η Tesla και θα μειώνει δραστικά το κόστος παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2022

Στροφή προς τη λογική των πιο προσιτών EV ετοιμάζεται να κάνει η Tesla, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk. Μιλώντας στο καθιερωμένο Q and A για τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, αποκάλυψε το νέο μεγάλο project που έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας μικρής πλατφόρμας που θα αποτελέσει τη βάση για να μπουν πιο οικονομικές προτάσεις στη γκάμα της. 

Συγκεκριμένα ο Musk ανέφερε ότι η νέα αρχιτεκτονική μπορεί να προσφέρει ένα EV που θα έχει τη μισή τιμή του Tesla Model 3, το οποίο κοστολογείται σήμερα στην ελληνική αγορά έναντι 56.290€. Άρα στόχος είναι το αυτοκίνητο να κοστολογείται κοντά στις 25.000€.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει η μεγάλη πλατφόρμα της Tesla, την οποία χρησιμοποιούν τα Model S και Model X, η μεσαία, που χρησιμοποιείται από τα Model 3 και Model Y, ενώ η πολυαναμενόμενη, τρίτη, ενδέχεται να φιλοξενήσει οχήματα όπως το Model 2 (ή Model C).  

Ο Αμερικανός τόνισε ότι η νέα πλατφόρμα θα μειώσει αισθητά και το κόστος και παραγωγής, ενώ όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα αρκέστηκε να πει ότι «η ομάδα εξέλιξης έχει εστιάσει πάνω σε αυτήν».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο αισιόδοξος είναι σχετικά για την απήχηση που θα έχει στην αγορά, ο Elon Musk απάντησε: «Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγή όλων των υπολοίπων μοντέλων συνολικά».

Αυτή η τοποθέτηση είναι αρκετά φιλόδοξη αφού το Model 3 αποτελεί το πιο επιτυχημένο όχημα της εταιρείας και έχει βρεθεί πολλές φορές στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Από εκεί και πέρα η Tesla ρίχνει το βάρος στην προσεχή αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου CyberTruck, ενώ μετά σειρά παίρνουν τα Tesla Semi και Roadster, με το τελευταίο να λέγεται ότι καταφθάνει μέχρι το τέλος του 2025.