«Το CUPRA Tavascan δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο, είναι μία στάση απέναντι στο μέλλον»


Λίγο πριν από την Παγκόσμια Πρεμιέρα του CUPRA Tavascan στο Βερολίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και CUPRA Wayne Griffiths εξηγεί τι σημαίνει αυτό το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα 

  • 20/4/2023

«Τα μεγάλα όνειρα ξεκινούν με λίγους πιστούς». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και CUPRA, Wayne Griffiths εξηγεί το όραμα της μάρκας. Στόχος ήταν να επανεφεύρουν τον εξηλεκτρισμό και να αποδείξουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι ταυτόχρονα σέξι και σπορ. Και ούτε ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της μάρκας, αυτοί οι πιστοί ήταν αρκετά τολμηροί για να αποκαλύψουν το CUPRA Tavascan Concept το 2019.

O κ.  Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και CUPRA
O κ. Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και CUPRA

Αυτό που κάποτε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σκίτσο είναι τώρα ένα κομμάτι από το μέλλον της μάρκας και σε λίγες ώρες στην εκδήλωση Exponential Impulse της CUPRA στο Βερολίνο, ο κόσμος θα ανακαλύψει αυτό το πλήρως ηλεκτρικό SUV. Έναν νέο ήρωα για μια νέα εποχή. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Wayne Griffiths μιλάει για τη σημασία αυτού του ορόσημου στην ιστορία της CUPRA.

Πρόκειται να παρουσιάσετε το CUPRA Tavascan στο κοινό. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ξεκίνησε στην Έκθεση Αυτοκινήτου IAA της Φρανκφούρτης πριν από τέσσερα χρόνια. Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που να είναι ορθολογικό όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αλλά με εξαιρετική σχεδίαση, σέξι και με συναίσθημα, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ήμασταν έτοιμοι να αμφισβητήσουμε το status quo και να προκαλέσουμε τον κόσμο. Και η απάντηση ήταν το CUPRA Tavascan Concept, που είχε μεγάλη απήχηση, όχι μόνο με την εντυπωσιακή εξωτερική του σχεδίαση, αλλά κυρίως με το εσωτερικό του, όπου η «σπονδυλική στήλη» και ο ιδιαίτερος φωτισμός είναι από μόνα τους εκθαμβωτικά. Ανυπομονώ να αποκαλύψουμε το CUPRA Tavascan. Θα δείτε ότι ακόμα και όταν δεν κινείται, είναι έτοιμο να εκτοξευτεί εμπρός με αποφασιστικότητα.

Σύντομα θα δούμε το τελικό μοντέλο. Θα υπάρχουν πολλές διαφορές σε σύγκριση με το CUPRA Tavascan Concept;

Όταν δημιουργήσαμε το πρωτότυπο αυτοκίνητο, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο - δεν θέλαμε ένα αυτοκίνητο που δεν θα μπορούσαμε να παράγουμε. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να οδηγηθεί αποτελεσματικά σε κάθε δρόμο στον κόσμο. Δεν αρκεστήκαμε στο να προκαλέσουμε τους πάντες με μια συγκλονιστική ιδέα - θέλαμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία που θα φωτίσει το δρόμο και θα επαναπροσδιορίσει πραγματικά τι σημαίνει να οδηγείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές, αλλά το CUPRA Tavascan που αποκαλύπτουμε σύντομα στο Βερολίνο θα δείξει ότι μείναμε πιστοί στην ουσία του πρωτότυπου αυτοκινήτου του 2019.

Τι θα σημαίνει αυτό το νέο μοντέλο για την CUPRA;

Με το CUPRA Tavascan, ένας νέος ήρωας γεννιέται για μια νέα εποχή. Η CUPRA αναπτύσσεται σταθερά και τα αποτελέσματα μας ωθούν να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Αυτό το μοντέλο συμβολίζει την επιτυχία μας. Στοχεύουμε σε ένα πολλά υποσχόμενο, φιλόδοξο μέλλον, με σταθερή πρόθεση να εισέλθουμε σε παγκόσμιες αγορές όπως η Αυστραλία, όπου ήδη κατακτήσαμε πέρυσι μεγάλη αναγνώριση. Και θέλουμε επίσης να φτάσουμε στη Νότια Αμερική, όπου η μάρκα είναι ήδη γνωστή. Ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα το CUPRA Tavascan να πρωτοστατήσει και σε νέες αγορές. Στην CUPRA κάνουμε μεγάλα όνειρα και θέλουμε να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας. Και από αυτή την άποψη, το CUPRA Tavascan δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο, είναι μια στάση απέναντι στο μέλλον. Βγάζει τον φόβο από την εξίσωση.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την παρουσίαση του CUPRA Tavascan στο Βερολίνο;

Στην CUPRA τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που είναι σέξι, μοναδικό και ελκυστικό για τις νέες γενιές. Είναι η τέλεια στιγμή για να το παρουσιάσουμε, με την αγορά των ηλεκτρικών SUV να αυξάνεται συνεχώς, όπως και η CUPRA άλλωστε, μετά από μια φανταστική χρονιά για τη μάρκα από κάθε άποψη. Το αντισυμβατικό μας όραμα μας κάνει μια μοναδική μάρκα πέρα από το να πουλάμε αυτοκίνητα. Γεννά συναισθήματα. Και το CUPRA Tavascan αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί πράγματι να μεταμορφωθεί, αλλά η πραγματική αλλαγή απαιτεί συναίσθημα. Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ηλεκτρικό SUV που να αρέσει σε όλους, αλλά θέλουμε λίγοι να το λατρέψουν. Είναι το CUPRA Tavascan πολύ προκλητικό; Πάμε πολύ μακριά; Είμαστε πολύ προκλητικοί; Θα το μάθετε στις 21 Απριλίου στο Βερολίνο όταν θα το αποκαλύψουμε στο κοινό.