Το Genesis X Speedium Coupe προσφέρει μία ματιά στο ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας


Η Genesis παρουσίασε το νέο της concept car, το λεγόμενο X Speedium Coupe, με το οποίο μας δίνει μία πρώτη γεύση για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της γκάμας της.

  • 15/4/2022

Η Genesis τράβηξε το κάλυμα από το Genesis X Speedium Coupe, το οποίο αποτελεί φυσική συνέχεια το προηγούμενο concept car της, μόνο που αυτή τη φορά σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας, ηλεκτρικής εποχής της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία, το Genesis X Speedium Coupe «γεννήθηκε μέσα από μία πιο ελεύθερη σχεδιαστική λογική, που βασίστηκε στο Genesis X Concept'. 

Σε αντίθεση με το πρώτο concept, η γρίλια μπροστά είναι πλέον κλειστή, με φώτα LED να επενδύουν όλη τη γραμμή στη μάσκα του μοντέλου, ενώ συνολικά η Genesis προσεγγίζει «μινιμαλιστικά» τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, με τον Luc Donckerwolke, επικεφαλής δημιουργικού της εταιρείας, να τονίζει πως «αυτό το αυτοκίνητο είναι μία σημαντική στιγμή στην πορεία της Genesis προς το ηλεκτρικό της μέλλον.»

Άγνωστο παραμένει, πάντως, αν από το εν λόγω concept θα προκύψει κάποιο σπορ αυτοκίνητο με παρόμοιες σχεδιαστικές γραμμές και υψηλές επιδόσεις. Θα ήταν ωραίο να συμβεί κάτι τέτοιο.