Το Hyundai i10 γίνεται ηλεκτρικό των 20.000€ για να «κοντράρει» το Dacia Spring


Η Hyundai μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι του εξηλεκτρισμού και θέλει να βαδίσει στα χνάρια του επιτυχημένου Dacia Spring παρουσιάζοντας μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση.

  • 20/7/2022

Πριν από λίγες ημέρες η Hyundai τράβηξε το κάλυμμα από τη νέα ηλεκτρική τους πρόταση, το Ioniq 6, με τους Κορεάτες πλέον να στοχεύουν στον πλήρη εξηλεκτρισμό του στόλου τους ξεκινώντας με τα αυτοκίνητα πόλης.

Το Dacia Spring
Το Dacia Spring

Μετά την παρουσίαση του Dacia Spring πολλές αναφορές έλεγαν ότι η Hyundai έχει στα σχέδιά της την παραγωγή ενός μικρού, φθηνού, ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκειμένου να ανταγωνιστεί το EV της Dacia το οποίο σαρώνει τις αγορές με όπλο την προσιτή του τιμή.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο Andreas-Christoph Hofmann, επικεφαλής του τμήματος marketing της Hyundai, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μικρό, φθηνό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Προειδοποίησε όμως, ότι το εγχείρημα αυτό δε θα έρθει σύντομα αφού η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι απλή υπόθεση.

Το κόστος του επερχόμενου EV της Hyundai θα κυμαίνεται στις 20.000€ με τον Hoffman να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Όλοι στη βιομηχανία γνωρίζουν ότι ο στόχος για ένα όχημα τέτοιου τύπου είναι 20.000€».

Η επιτυχία του Dacia Spring φαίνεται να έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγή μικρών, προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τη Hyundai να θέλει να ηγηθεί της κατηγορίας αυτής. Ο Κορεάτικος κολοσσός στοχεύει στην παρουσίαση 11 νέων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με το πρώτο εξ αυτών να έρχεται να αντικαταστήσει το Hyundai i10. Η πιο πρόσφατη γενιά του έκανε ντεμπούτο το 2019, και είναι ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας του που δεν έχει υποστεί εξηλεκτρισμό.