Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έρχεται με ντουζιέρα και ανεμιστήρα στον εξοπλισμό του (photos)


Οι δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πολλές, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/7/2023

Το FIAT Topolino, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, είναι η πρόταση της ιταλικής φίρμας στην κατηγορία των microcars, με στόχο την «παιχνιδιάρικη» και «διασκεδαστική» βιώσιμη αστική μετακίνηση.

Το μικρό ηλεκτρικό όχημα, με μήκος 2,53 m, μπορεί να… χωρέσει παντού, ενώ με την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 5,4 kWh έχει αυτονομία 75 km. Η σχεδίασή του, τόσο στην ανοικτή έκδοση, όσο και στην κλειστή Dolcevita, είναι κοινή στο κομμάτι του χρώματος (Verde Vita), του σχεδίου τροχών και του εσωτερικού, ενώ προσφέρει εντυπωσιακές επιλογές εξατομίκευσης.

Το Topolino μπορεί να εφοδιαστεί αποκλειστικά ακόμα και με ένα «super cool» μικρό ντους(!), για τις μέρες εκείνες που ο κάτοχός του θελήσει να βρεθεί στην παραλία, αλλά να μη μεταφέρει το αλάτι και την άμμο στο εσωτερικό του EV.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα των αξεσουάρ της FIAT ή στους αντιπροσώπους της, υπάρχουν πέντε επιλογές που καλύπτουν κάθε ανάγκη: Μια ευρύχωρη rack bag, ένας ανεμιστήρας USB, μιας και δεν υπάρχει, ασφαλώς, κλιματισμός, ένα ηχείο Bluetooth, ένα θερμός για ζεστά και κρύα ροφήματα, και δύο καλύμματα καθισμάτων που μετατρέπονται, όταν χρειάζεται, σε άνετες και απαλές πετσέτες θαλάσσης. Όλα σε χρώμα Verde Vita.

Η κλειστή έκδοση μπορεί να εξατομικευθεί με αυτοκόλλητα σε εφέ ξύλου στις πόρτες, ενώ στην ανοιχτή έκδοση στην οροφή μπορούν να προστεθούν αυτοκόλλητα - με λωρίδες σαν καλοκαιρινή σκηνή - δίνοντας στο αυτοκίνητο μια επιπλέον πινελιά Dolce Vita.

Το Fiat Topolino που είναι το μικρό «αδελφάκι» του 500, έχει πάρει το όνομά του από το αυθεντικό 500 (cinquecento) και αποκαλείται χαϊδευτικά «Topolino» (ποντικάκι), λόγω του μικρού του μεγέθους.

Πλέον, καλείται να «διακριθεί» σε μία αγορά που υπάρχουν αρκετές προτάσεις, τόσο εντός Stellantis - όπως το Citroen Ami και το Opel Rocks-e – όσο και από την Κίνα.