Το Κia EV9 πέφτει στα... βαθιά πριν από την επίσημη παρουσίασή του (photos)


Το αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV9 πραγματοποιεί ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οδήγηση σε λόφο αναρρίχησης 4WD αλλά και σε βαθιά νερά. 

  • 25/8/2022

Η Kia αποκάλυψε λεπτομέρειες για το τελικό πρόγραμμα εντατικών δοκιμών που υποβάλλεται το EV9 πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2023. Το πλήρως ηλεκτρικό Kia EV9 έχεις ως στόχο να αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας και να φέρει επανάσταση στη μεγάλη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό της Kia προς τη βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

Η ανάπτυξή του στο παγκόσμιο κέντρο R&D στο Namyang της Κορέας έγινε σε μια περίοδο 44 μηνών και κατά την τελική φάση των δοκιμών, το EV9 υποβάλλεται σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει οδήγηση σε λόφο αναρρίχησης 4WD, σε πίστα ανώμαλου εδάφους, καθώς επίσης και σε μια δοκιμή οδήγησης σε βαθιά νερά, για να διασφαλιστεί η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Οι δοκιμές του μοντέλου σε μεγάλες ταχύτητες και σε πίστες χαμηλής τριβής προσδιορίζουν την οδική συμπεριφορά και ελέγχουν την απόδοση και την αντοχή του στις πιο αυστηρές συνθήκες. Η Kia έδωσε για πρώτη φορά μια προεπισκόπηση του νέου μοντέλου με τη μορφή του Kia Concept EV9, που παρουσιάστηκε στο AutoMobility του Λος Άντζελες πέρυσι.

Ενσωματώνοντας το «Opposites United», τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, το Kia EV9 που αναπτύχθηκε στην προηγμένη Electric Global Modular Platform (E-GMP) θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην εξέλιξη, στην υψηλή τεχνολογία και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Πλέον το μεγάλο ζητούμενο, μετά και την επίσημη κυκλοφορία του, είναι το EV9 να μπορέσει να μπει στα... παπούτσια του άκρως επιτυχημένου EV6 το οποίο έχει συγκεντρώσει μια σειρά από διακρίσεις με προεξέχουσα τον τίτλο του "Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022".