To Ligier Mily έρχεται με αυτονομία 192 km και ανταγωνιστική τιμή (photos)


Το νέο Ligier Myli είναι έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη και ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των quadricycles. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LIGIER
  • 31/3/2023

Ένας νέος δυνατός «λιλιπούτειος» παίκτης εμφανίζεται στην κατηγορία των quadricycles και το όνομα αυτού: Ligier Myli. Το γαλλικό όχημα έρχεται να προσφέρει τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία βάζοντας δύσκολα σε πολλούς από τους ανταγωνιστές του.

Η Ligier αποφάσισε να φέρει την επανάσταση στον χώρο των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης που μπορούν να οδηγούνται χωρίς δίπλωμα. Ο σχεδιασμός, οι επιδόσεις και ο εξοπλισμός του Myli το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας, με τους Γάλλους να λανσάρουν την πρόταση με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην αγορά.

Το Myli μπορεί να κινηθεί για έως 192 km με μία φόρτιση, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 13.995 ευρώ, με 4 εκδόσεις να είναι διαθέσιμες: G.ood, I.deal, E.pic και R.ebel

Ο βασικός εξοπλισμός (έκδοση G.ood) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα καλώδιο για φόρτιση σε συμβατικό φορτιστή, κιτ επιδιόρθωσης ελαστικού, προβολείς LED, ζάντες 13 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα.

Στην επόμενη έκδοση, I.deal, το Myli λαμβάνει μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών, οι οποίες μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο (15 ιντσών) στην έκδοση E.pic, η οποία διαθέτει οθόνη αφής 10 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας. Τέλος, η έκδοση R.ebel, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου, προσφέρει περισσότερες επιλογές, όσον αφορά την εμφάνιση και τους χρωματισμούς του αμαξώματος και των ζαντών.

Όσο για το κόστος, το Ligier Myli έχει κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά της Ισπανίας, με τον τιμοκατάλογο να διαμορφώνεται ως εξής:

ΜηχανικάG.oodI.dealE.picR.ebel
7,6 PS / 4,14 kWh13.995 ευρώ14.995 ευρώ--
7,6 PS / 8,28 kWh--20.895 ευρώ21.695 ευρώ

Η μεγάλη αυτονομία του Ligier Myli ξεκινά φυσικά από την «καρδιά» του. Το ηλεκτρικό microcar έρχεται με τρεις επιλογές μπαταρίας: 4,14 kWh (Standard Range), 8,28 kWh (Extended Range) και 12,42 kWh (High Performance Range). Το μοναδικό έργο της μπαταρίας είναι να τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 7,6 PS και 10 Nm ροπής. Όπως και το Ami, το Myli έχει τελική ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 45 km/h.

Σύμφωνα με την ίδια την Ligier, η αυτονομία ξεκινά από τα 63 km με την έκδοση Standard Range, και φτάνει έως τα 123 km για την Extended Range, ενώ εκτείνεται έως τα 192 km στην High Performance Range. Οι χρόνοι φόρτισης κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, με τη μικρότερη (4,14kWh) να φορτίζει σε 2 ώρες και 30 λεπτά, και τη μεγαλύτερη (12,42 kWh) να ολοκληρώνει μία φόρτιση σε 6 ώρες και 15 λεπτά.