To «made in Greece» e.GO Life αποκτά και crossover παραλλαγή (photos)


Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία του διάσημου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Neymar ενώ το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία με τιμή εκκίνησης τις 24.990€.

  • 9/5/2022

H γερμανική start-up Next.e.GO Mobile SE που έχει απασχολήσει έντονα την ελληνική επικαιρότητα τα προηγούμενα χρόνια με την πρόθεσή της να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα, παρουσίασε στο Βερολίνο την crossover έκδοση του e.GO Life.

Το μοντέλο, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Aachen, φέρει την ονομασία e.wave X και στα επίσημα αποκαλυπτήρια "παρών" ήταν και ο πρεσβευτής του brand, ο διάσημος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Paris Saint Germain, Neymar.

To e.wave X είναι ένα τετραθέσιο EV που ξεχωρίζει με τις μικρές τους διαστάσεις βάζοντας την αστική κινητικότητα σε πρώτο πλάνο. Η μπαταρία του είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το βασικό μοντέλο προσφέροντας αυτονομία 240 km (70 km περισσότερα σε σχέση με το e.GO Life) και τροφοδοτεί με ενέργεια τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 80 kW (107 PS) που είναι τοποθετημένοι στους άξονες.

Η crossover πρόταση φέρει επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, νέους LED προβολείς, οθόνη 23 ιντσών στην κονσόλα που ενσωματώνει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και των Συστήματος Πολυμέσων καθώς και νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Την ίδια στιγμή το χρώμα του αμαξώματος έχει εφαρμοστεί με μία νέας τεχνολογίας τεχνική ώστε να δυσκολεύει την εμφάνιση γρατζουνιών στην απαιτητική κίνηση στο κέντρο των πόλεων.

Παράλληλα, διαθέτει τρία διαφορετικά modes (Sport, Comfort, Eco) ώστε να επιλέγεται αυτό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του οδηγού και στην οροφή έχουν τοποθετηθεί ράγες ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα ποδήλατο.

Οι παραγγελίες για το e.wave X είναι ήδη ανοιχτές στο επίσημο site της κατασκευάστριας, η τιμή του ξεκινά από τις 24.990€ ενώ τα πρώτα οχήματα αναμένεται να βγουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το τέλος του έτους.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στα σχέδια ανάπτυξής της εταιρείας βρίσκεται και μία μονάδα παραγωγής σε ελληνικό έδαφος η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνει είτε στον Βόλο είτε στην Καβάλα και θα κατασκευαστεί μέχρι το 2024.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τη Βουλγαρία ώστε να κατασκευάσει και στη γειτονική χώρα μονάδα παραγωγής και συγκεκριμένα στην πόλη Lowetsch. Άγνωστό ωστόσο παραμένει αν αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα ελληνικά σχέδια.

Κατά την επίσημη παρουσίαση του e.GO Life  στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι πέρα από την ελληνική παραγωγή του αυτοκινήτου που θα γίνει με ρυθμό 10.000 οχημάτων ετησίως, η Next.e.GO Mobile SE σχεδιάζει να δημιουργήσει και ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα μας.

Δείτε το video με την παρουσίαση του e.wave X…