Το Microlino 2.0 διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη το 2023! (photos)


Σχεδόν 6 χρόνια μετά την παρουσίασή του ως concept car, το... μικροσκοπικό EV ετοιμάζεται να βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/9/2022

Η αναβίωση της θρυλικής BMWIsettaτης δεκαετίας του ’50 πλησιάζει. Μέσα στον Οκτώβριοτο νέο Microlino 2.0 θα αρχίσει να παραδίδεται σε όσους το έχουν παραγγείλει σε Γερμανία και Ιταλία και από το 2023 στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι ότι το διθέσιο... μικροσκοπικό EV αυτοκίνητο έχει καθυστερήσει αρκετά να βγει στους δρόμους. Η παρουσίασή του ως conceptcar έγινε πριν από σχεδόν 6 χρόνια στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Εδώ και 1 χρόνο η Micro Mobility Systems είχε ανακοινώσει την γκάμα των εκδόσεων με τα διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, αλλά μια σειρά προβλημάτων στη δομή του πλαισίου, που έπρεπε να επανασχεδιαστεί πλήρως, ανέβαλαν τα σχέδια παραγωγής που είχαν προγραμματιστεί για το 2021.

Πλέον τίποτα δεν το σταματά. Με εκτιμώμενη παραγωγή 1.500 μονάδων ετησίως, η πρώτη σειρά θα αφορά μια ειδική και περιορισμένη έκδοση 999 μονάδων που θα ονομάζεται «Pioneer» και θα απευθύνεται σε όσους είχαν παραγγείλει το μοντέλο όταν ανακοινώθηκε πριν από έξι χρόνια.

Τα ξεχωριστά, αυτά, Microlino 2.0, θα διακρίνονται από δύο αποκλειστικά χρώματα αμαξώματος, σε «Atlantis Blue» ή «Torino Aluminium», ενώ στο εσωτερικό του θα έχει επένδυση από οικολογικό δέρμα, αναδιπλούμενη οροφή και φορητά ηχεία Bluetooth.

Το Microlino είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 17 PS, με τον οποίο μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 90 km/h. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει τρεις καθαρές χωρητικότητες - 6, 10,5 και 14 kWh - με τις οποίες είναι δυνατή η μέγιστη αυτονομία 95, 175 και 230 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο για το minicar είναι ότι η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί από μια οικιακή πρίζα 230 V, με το χρόνο πλήρους φόρτισης να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 4 ωρών, ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας!

Όσο για την τιμή του, αυτή για το βασικό μοντέλο θα ξεκινά από περίπου 15.200 ευρώ.