To Mini Electric «ντύθηκε» με 3.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για καλό σκοπό


Η Mini φέρνει τα Χριστούγεννα πιο νωρίς και στολίζει το ηλεκτρικό της μοντέλο με χιλιάδες λαμπιόνια, προσπαθώντας να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 25/11/2022

Πιο φωτεινό και ανανεωμένο από ποτέ, το Mini Festive επιστρέφει για τα Χριστούγεννα του 2022. Αυτή τη φορά, ο δημιουργός, Nicholas 'Nico' Martin, σε συνεργασία με τη Mini UK, «φόρτωσε» το Mini Electric με 3.000 λαμπάκια LED που αλλάζουν χρώμα, ρυθμό και μοτίβα, ευαισθητοποιώντας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Η δράση ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, όταν ο Martin φωταγώγησε για πρώτη φορά τη γιορτινή έκδοση του μοντέλου. Φέτος, κάθε λαμπάκι θα κοστίζει 2 λίρες Αγγλίας (2,33 ευρώ), και τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη δύο φιλανθρωπικών οργανισμών, την MS Trust, ίδρυμα υποστήριξης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, και την Duchenne UK, για την καταπολέμηση του συνδρόμου μυϊκής δυστροφίας.

Ο δημιουργός θα επισκεφτεί τη γενέτειρά του για το «άναμμα» του αυτοκινήτου, στο εμπορικό κέντρο The Lexicon, στην πόλη Bracknell της Αγγλίας. Ο ίδιος είπε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το Festive Mini επιστρέφει για το 2022 για να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου. Μου αρέσει πολύ που έχουμε την ευκαιρία να ανεβάσουμε το ηθικό των ανθρώπων, ενώ παράλληλα μαζεύουμε χρήματα για την MS Trust και την Duchenne UK.»

Πράγματι, ο Martin, μαζί με τη Mini, κατάφεραν κατά την καμπάνια του 2020 να συγκεντρώσουν πάνω από 5.000 λίρες (5.812 ευρώ), μία εξαιρετική προσπάθεια για καλό σκοπό.

«Η μητέρα μου διεγνώσθη με σκλήρυνση κατά πλάκας πριν επτά χρόνια και η MS Trust έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να τη βοηθήσει να κατανοήσει την ασθένειά της, καθώς και τους τρόπους διαχείρισής της. Το 2019, μου ζητήθηκε να αναλάβω το Festive Mini για να κάνω έκπληξη σε ένα νεαρό αγόρι, τον Marcus Rooks, ο οποίος είχε διαγνωστεί με μυϊκή δυστροφία Duchenne - μία γενετική ασθένεια που προκαλεί την αποσύνθεση των μυών. Ήταν εκπληκτικό να βλέπω το χαμόγελό του να λάμπει, και μία υπενθύμιση ότι το Festive Mini είναι πραγματικά ιδιαίτερο και προσφέρει χαρά σε τόσους πολλούς ανθρώπους κάθε χρονιά,» συνέχισε ο Βρετανός.

«Η συνεχής υποστήριξη της Mini είναι υπέροχη, και είναι εξαιρετικό να έχουμε ξανά τη συγκεκριμένη ομάδα στο πλευρό μας – ενώ παράλληλα, το Mini Electric βοηθά στη μείωση των εκπομπών κατά την οδήγηση,» κατέληξε.

Αντίστοιχα, ο διευθυντής της Mini UKFederico Izzo, είπε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε το Festive Mini Elecrtric για ακόμα μία χρονιά, συμβάλλοντας στο φιλανθρωπικό έργο του Nico. Είναι ένας διασκεδαστικός και γιορτινός τρόπος να κάνουμε τους ανθρώπους ένα, να μοιράσουμε αγάπη και να συγκεντρώσουμε χρήματα για κάποιες υπέροχες φιλανθρωπικές οργανώσεις.»

Οι δωρεές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του έτους, με τον στόχο που έχει τεθεί να ανέρχεται στις 10.000 λίρες (11.625 ευρώ).