To πρώτο εργοστάσιο της KIA αποκλειστικά για EV PBV οχήματα


Η KIA ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στο οποίο θα παράγει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τα οποία χαρακτηρίζονται «PBV», κατασκευασμένα για ειδικό σκοπό δηλαδή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/5/2022

Οι εργασίες για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων θα ξεκινήσουν εντός της επόμενης χρονιάς ενώ η παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να αρχίσει εντός του 2025, όπως ανακοινώθηκε.

Οι νέες γραμμές παραγωγής θα προστεθούν πλάι σε αυτές που υπάρχουν στο εργοστάσιο της KIA Corporation στην πόλη Hwaseong (βορειοδυτικά της Νότιας Κορέας) και όταν ολοκληρωθούν θα έχουν δυναμικότητα κατασκευής έως και 150.000 οχημάτων PBV (Purpose Built Vehicles) ετησίως.

Η απόφαση για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου είναι μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου «Plan S» που έχει εκπονήσει η KIA και στις εγκαταστάσεις του θα εφαρμοστεί η καινούργια κατασκευαστική φιλοσοφία «e-Forest» της εταιρείας η οποία δίνει έμφαση στην προστασία του οικοσυστήματος, στην ανάπτυξη ειδικού λογισμικού για την παραγωγή των αυτοκινήτων και στην ενσωμάτωση πολλών ρομποτικών συστημάτων σε όλα τα στάδια αυτής. 

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα ειδικού σκοπού θα βασίζονται στην καινούργια πλατφόρμα «eS» την οποία έχει δημιουργήσει o Όμιλος Hyundai-KIA-Genesis. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι τύπου skateboard και μπορεί να αποτελεί τη βάση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων κατηγοριών, αναφορικά με τις διαστάσεις τους και να δεχτεί ποικιλία αμαξωμάτων.  

Ο κ. Ho-Sung Song (φωτογραφία), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KIA Corporation, δήλωσε σχετικά: «Οι εγκαταστάσεις που θα προορίζονται αποκλειστικά τα οχήματα PBV είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της στρατηγικής μας “Plan S”, καθώς η KIA έχει θέσει ως στόχο να βρεθεί στην κορυφή στης συγκεκριμένης κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

»Αρχικά, θα εξερευνήσουμε νέες αγορές με την παραγωγή εκδόσεων οχημάτων για ειδικό σκοπό που θα βασίζονται σε υπάρχοντα μοντέλα μας. Όμως, στη συνέχεια θα επεκτείνουμε σταδιακά την παρουσία μας στις αγορές παγκοσμίως αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων PBV που θα διαθέτουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης».