Το Tesla Model S Plaid «γεννήθηκε» για να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (video)


Το ηλεκτρικό «τέρας» της Tesla έβαλε την υπογραφή του σε μία από τις πιο εμβληματικές πίστες στον κόσμο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Unplugged Performance - YouTube
  • 7/6/2023

Το Tesla Model S Plaid πασχίζει να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου. Το πανίσχυρο και ιδιαίτερα επιτυχημένο EV βρίσκεται σε τροχιά κατάρριψης των ρεκόρ γύρου μερικών από τις πιο εμβληματικές πίστες στον κόσμο.

Μόλις πριν λίγες μέρες, το Model S Plaid έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ γύρου στο Nurburgring. Πρόκειται για το παγκόσμιο ρεκόρ γύρου ηλεκτρικού οχήματος παραγωγής στην «Πράσινη Κόλαση,» στην οποία το δημιούργημα της Tesla έγραψε χρόνο 7:25.231.

Εξοπλισμένο με το νέο 'Track Package'το EV ξαναπήρε στα χέρια του το ρεκόρ γύρου που του είχε «κλέψει» η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S.

Οι επιτυχίες δε σταματούν εκεί. Το EV κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή και της πίστας Willow Springs Raceway στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με τη βοήθεια της Unplugged Performance. Το νέο ρεκόρ ανέρχεται πλέον στο 1:13.51, δηλαδή περίπου 3 sec ταχύτερο από τον χρόνο του προηγούμενου κατόχου του, ο οποίος ήταν μία ειδικά τροποποιημένη Chevrolet Corvette Grand Sport.

Προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ, το Model S Plaid δέχτηκε πληθώρα από βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα ένα ολοκαίνουργιο αεροδυναμικό πακέτο, με πίσω και εμπρός αεροτομή, πλαϊνές ποδιές κι νέο διαχύτη. Εκτός αυτού, νέα κεραμικά φρένα τοποθετήθηκαν, όπως κι ένα setup ειδικά τροποποιημένο για το συγκεκριμένο όχημα.

Σύμφωνα με την Unplugged Performance, η επίδοση αυτή δεν πλησίασε κοντά στις πραγματικές δυνατότητες του ειδικά τροποποιημένου μοντέλου, οπότε είναι αρκετά πιθανό το Tesla Model S Plaid της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να καταρρίψει εκ νέου αυτό το ρεκόρ.