Το Viritech Apricale κλέβει την παράσταση στο Goodwood


To εντυπωσιακό Viritech Apricale είναι ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο hypercar το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου αλλά και μπαταρίες για την κίνησή του, συνδυάζοντάς τες σε μια νέα τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/6/2022

Η σχεδίασή του δεν θα μπορούσε παρά να έχει γίνει υπό την επίβλεψη κάποιου Ιταλού και αυτό είναι αλήθεια. Το Apricale, το πρωτότυπο hypercar το οποίο δημιούργησαν οι άνθρωποι της Viritech, μιας αγγλικής εταιρείας, είναι σχεδιασμένο από τον Οίκο Pininfarina.

Ωστόσο, το Apricale δεν εντυπωσιάζει μόνο με τη μορφή του αλλά και με την τεχνολογία που υπάρχει κάτω από το αμάξωμά του. Είναι το πρώτο που συνδυάζει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου και τη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου για να κινείται, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία από το ποια είναι η πηγή της ενέργειας κάθε φορά.

Το πατενταρισμένο σύστημα ονομάζεται «Tri-Volt Energy Management System» και εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Δηλαδή μπορεί να λειτουργεί «παράλληλα ή/και σε σειρά» για να δανειστούμε μια έκφραση από το υβριδικό σύστημα κινητήρα των αυτοκινήτων.

Ως τώρα, οι κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούνται για να παράγουν ενέργεια, τροφοδοτώντας τις μπαταρίες, οι οποίες είναι αυτές που προμηθεύουν με αυτή τον ηλεκτροκινητήρα. Στο Apricale, και αυτές μπορούν να παρέχουν απευθείας ενέργεια στον κινητήρα. Το βάρος το Apricale είναι 1.000 kg, όπως ανακοινώνει η εταιρεία, κάτι που επίσης είναι εντυπωσιακό για ένα όχημα αυτής της κατηγορίας και με αυτήν την τεχνολογία για την κίνησή του.

Όπως ανακοινώνει η Viritech το τεπόζιτο για την αποθήκευση του πεπιεσμένου υδρογόνου που απαιτείται για την παραγωγή ενέργειας στις κυψέλες καυσίμου είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο του οχήματος και αποτελεί δομικό στοιχείο του και όχι προσαρτώμενο. Χάρη στη χρήση πολύ ελαφρών και ανθεκτικών σύνθετων υλικών, είναι ελαφρύ και ασφαλές.

Σύμφωνα με τη Viritech, το Apricale έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 560 km. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες που να αφορούν στην ισχύ του ή στις επιδόσεις του, καθώς αποτελεί ένα κινητό πεδίο δοκιμών της νέας τεχνολογίας για την κίνησή του.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι επιδόσεις του αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του 2023. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Apricale αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2024.