To VW ID.5 GTX Xcite έρχεται με δύο εκπλήξεις στον χώρο αποσκευών (photos)


Οι μαθητευόμενοι της Volkswagen μάς δείχνουν πώς συνδυάζεται η οδήγηση με το saketboarding και τη δυνατή μουσική, σε ένα one-off μοντέλο από τη γερμανική φίρμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 13/9/2022

Αυτό το one-off μοντέλο της Volkswagen δεν είναι βασισμένο σε ένα όχημα της εμβληματικής σειράς Golf, όπως είναι σύνηθες από τη γερμανική εταιρεία, αλλά στο νέο ID.5 GTX. Το VW ID.5 GTX Xcite είναι σχεδιασμένο από τους μαθητευόμενους των Γερμανών, και φέρει κάποιες... ασυνήθιστες προσθήκες.

Παρόλο που το συμβατικό ID.5 GTX αποτελεί τη βάση του, το Xcite φέρει πολλές διαφορές. Διαθέτει ακόμα τον σπορ χαρακτήρα του GTX, αφού αποδίδει πάνω από 300 PS ιπποδύναμης, η οποία διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων.

Οι 14 μαθητευόμενοι της Volkswagen επέλεξαν έναν ιδιαίτερο χρωματισμό και τεχνοτροπία βαψίματος για το νέο Xcite, το οποίο πορεύεται στα χνάρια του ID.5 Xtreme και ID.X, άλλα μοναδικά μοντέλα ειδικής έκδοσης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το λαδί και το μαύρο έχουν επιλεγεί ως βασικά χρώματα, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός matte και glossy τεχνοτροπιών, δανεισμένοι από τη Lamborghini, αλλά και την ίδια τη Volkswagen. Σκουρόχρωμα σήματα της εταιρείας έχουν τοποθετηθεί σε όλο το αμάξωμα.

Φέρει τροχούς 22 ιντσών με ζάντες που είναι καλυμμένες με σκόνη, που τις κάνει να έχουν matte εμφάνιση, ενώ και το πλαίσιο των θυρών είναι πιο φαρδύ σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει μία τροποποιημένη βάση για το μοντέλο, και διαφορετικά, καλύμματα τροχών, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, ενώ η νέα ανάρτηση έχει φέρει το όχημα πιο κοντά στο έδαφος.

Στο εσωτερικό του, το VW ID.5 GTX Xcite είναι ντυμένο με έναν συνδυασμό από Alcantara και vegan δέρμα, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει προσθέσει ένα ηχοσύστημα των 2.000 watts, που διαθέτει 10 ενισχυτές. Στο πορτπαγκάζ του, το Xcite, εκτός από το τεράστιο subwoofer, κρύβει ένα ηλεκτρικό skateboard, που έρχεται μαζί με το όχημα, μία λεπτομέρεια που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Το ειδικής έκδοσης μοντέλο της Volkswagen παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «ID. Meet» της εταιρείας στην Ελβετία, μία εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν όλων των ηλεκτρικών μοντέλων των Γερμανών.