Το Zeekr 001 FR έρχεται για να καταστήσει «βαρετό» το Tesla Model S Plaid (photos)


Οι Κινέζοι αποκάλυψαν τις πρώτες φωτογραφίες από το παρθενικό ηλεκτρικό πολυτελές sports car τους και «προκάλεσαν» την Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TWITTER ZEEKR
  • 11/8/2023

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Zeekr ετοιμάζει «επίθεση» στην αγορά της Ευρώπης. Μάλιστα, από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου άνοιξαν οι online προπαραγγελίες σε Σουηδία και Ολλανδία για δύο εκ των τριών ηλεκτρικών της μοντέλων: Του Zeekr 001 shooting brake και του Zeekr X SUV.

Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο της Geely και έχει ως CEO στον ευρωπαϊκό της κλάδο τον Σπύρο Φωτεινό, έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια και δημοσίευσε την Πέμπτη (10/8) στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media δύο φωτογραφίες από το πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό sports car της.

Πρόκειται για το Zeekr 001 FR, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πλήρως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να μπορέσει να «φτάσει» στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ένα άτομο με γνώση του σχετικού project.

Εκτός από τις φωτογραφίες, ουδεμία άλλη πληροφορία δεν έγινε γνωστή από την Zeekr, ωστόσο το κείμενο που συνόδευσε το tweet στον επίσημο λογαριασμό της ήταν… προκλητικό απέναντι στην Tesla: «Το Plaid είναι ανιαρό. Το Zeekr 001 FR είναι ένας νέος τύπος «κτήνους». Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες».

Σε σχέση με το «απλό» 001, το FR έχει νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες και πιο «επιθετικές» εισαγωγές αέρα εμπρός και έντονα σπόιλερ στις δύο άκρες του αμαξώματος. Επιπλέον, οι κόκκινες γραμμές περιμετρικά στο κάτω μέρος υποδηλώνουν τον χαρακτήρα υψηλών επιδόσεων του μοντέλου.

Στην πιο ισχυρή έκδοσή του, το υπάρχον Zeekr 001 αποδίδει 544 PS, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή της «άγριας» έκδοσης μπορεί να ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.