Τόσο εύκολα μπορεί κανείς να κλέψει ένα Tesla Model Y (video)


Νέο hack επιτρέπει στους επίδοξους κλέφτες να ξεκλειδώσουν και να βάλουν μπροστά το Tesla Model Y εντός ολίγων δευτερολέπτων!

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/9/2022

Ο Josep Pi Rodriguez της IOActive βρήκε πώς να εκμεταλλευτεί ένα hack για να ξεκλειδώσει και να θέσει σε λειτουργία το Tesla Model Y.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NFC, που η εταιρεία χρησιμοποιεί μέσω καρτών για να ξεκλειδώνουν οι πόρτες των οχημάτων της, ο Rodriguez κατάλαβε πως αν οι επίδοξοι κλέφτες βρίσκεται αρκετά κοντά στον οδηγό την ώρα που αυτός φεύγει από το αυτοκίνητο, μπορεί να μπει μέσα και να ξεκινήσει.

Μέσω ειδικής συσκευής που ενεργοποιεί το NFC του οχήματος και το στέλνει μέσω WiFi ή Bluetooth σε κίνητο, ο ένας κλέφτης δίνει την ευκαιρία στον συνεργό του να πλησιάσει τον οδηγό με το κινητό και να φτάσει στην κάρτα του, προκαλώντας την ενεργοποίηση της κάρτας και το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου.

Φυσικά, η Tesla προσφέρει επιπλέον ασφάλεια μέσω PIN, αν και λίγοι οδηγοί το χρησιμοποιούν για να θέσουν σε λειτουργία το αυτοκίνητό τους, ενώ για τον κλέφτη, το αυτοκίνητο γίνεται άχρηστο μετά την πρώτη φορά που το οδηγεί, καθώς δεν γίνεται να ενεργοποιηθεί χωρίς την κάρτα NFC του ιδιοκτήτη.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο: