Toyota bZ Compact SUV Concept: Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το εντυπωσιακό EV των Ιαπώνων (photos)


Το Toyota bZ Compact SUV Concept είναι το νέο μέλος της οικογένειας Beyond Zero και μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν οι Ιάπωνες το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 5/12/2022

Η Toyota επεκτείνει την γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών της μοντέλων αποκαλύπτοντας περαιτέρω το νέο bZ Compact SUV Concept, το οποίο αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων, Beyond Zero. Θυμίζουμε ότι η πρώτη αποκάλυψη είχε στο Los Angeles τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για το νέο concept car της Toyota, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κατηγορία C-SUV και θα πρεσβεύει τη βιώσιμη προσέγγιση της Toyota. Οι Ιάπωνες στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παράλληλα αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών της, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα μέσω της ευρείας γκάμας προϊόντων της εταιρείας.

Το μοντέλο σχεδιάστηκε από το παράρτημα 'Toyota European Design and Development' στη Γαλλία, ως ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί μία καθαρή και βιώσιμη προσέγγιση, όσον αφορά την κατασκευή του. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός συνδυάζεται εξαιρετικά με τη ζωτικότητα του μέλλοντος.

Ο δυναμισμός, η ασυναγώνιστη τεχνολογία και η στυλάτη εμφάνιση του bZ Compact SUV Concept είναι πυλώνες της σχεδιαστικής γραμμής που έχει ακολουθήσει η εταιρεία, ενώ η αεροδυναμική είναι επίσης κυρίαρχο στοιχείο, που ενισχύει το σύγχρονο λουκ του.

Οι τροχοί τονίζουν τις γωνίες του οχήματος, κάνοντάς το να φαίνεται ακόμα πιο «αγριεμένο» και δίνοντάς του την αίσθηση της κίνησης, ακόμα και όταν βρίσκεται σε στάση. Πρόκειται για ένα σχετικά χαμηλωμένο όχημα, γεγονός που του προσφέρει μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας, κάνοντάς το και ιδιαίτερα αποδοτικό.

Όσο για το εσωτερικό, η Toyota έχει εξοπλίσει το bZ Compact SUV Concept με ένα συνονθύλευμα από νέες τεχνολογίες, αλλά και προσθήκες από οικολογικά υλικά. Για παράδειγμα, το κάθισμα είναι κατασκευασμένο από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά, με το όχημα να ακολουθεί την ίδια γραμμή με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Beyond Zero. Εκτός αυτού, ο οδηγός έχει στο «πλευρό» του το σύστημα υποβοήθησης, το οποίο λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός και ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές των επιβατών του μπροστινού και του πίσω μέρους με ήχους και φωτισμό.

Τα επόμενα μοντέλα της εταιρείας θα υποστηρίζουν και προωθούν τις εξελιγμένες, εναλλακτικές και μηδενικών-ρύπων λύσεις όσον αφορά τα καύσιμα και τις κινητήριες μονάδες. Τα πλάνα της Toyota στην Ευρώπη περιλαμβάνουν 6 νέα μοντέλα υπό τη σκέπη της σειράς bZ (Beyond Zero), τα οποία θα αποκαλυφθούν σταδιακά μέχρι το 2026. Επιπροσθέτως, η Toyota ελπίζει να πετύχει το στόχο της για ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2050.