Toyota: Επένδυση «γίγας» 5,6 δις για την κατασκευή μπαταριών


Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το αστρονομικό ποσό των 2,5 δις δολαρίων στο Toyota Battery Manufacturing στη Β. Καρολίνα, επιταχύνοντας την πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA USA NEWSROOM
  • 1/9/2022

Οι δηλώσεις των τεχνικών διευθυντών της Toyota στις διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο φαίνεται να μην ακολουθούν όλες την ίδια γραμμή, όσον αφορά τον εξηλεκτρισμό. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η αγορά δεν είναι ακόμα «έτοιμη» να δεχτεί πλήρως τα ηλεκτρικά οχήματα, δημιουργώντας έτσι μικρότερη από την επιθυμητή ζήτηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η στροφή στον ηλεκτρισμό είναι απολύτως αναγκαία και θα ήταν καλό να γίνει σύντομα.

Η ίδια η Toyota όμως, φαίνεται να κρατά μία πολύ πιο ξεκάθαρη στάση, αφού ανακοίνωσε το επόμενο επενδυτικό της πλάνο το οποίο βλέπει το συνολικό ποσό των 5,6 δις δολαρίων να επενδύεται στην παραγωγή μπαταριών, εκ των οποίων τα 2,5 δις θα διοχετευτούν στο εργοστάσιο Toyota Battery Manufacturing στη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της γραμμής παραγωγής μπαταριών της Toyota στην Ιαπωνία.

Μέσω αυτής της κίνησης, η Toyota προσβλέπει στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης γραμμής παραγωγής μπαταριών που θα καλύπτει τόσο τις ανάγκες της ίδιας της εταιρείας και των εργοστασίων παραγωγής EV της, αλλά και αυτές των συνεργατών της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 ανά τον κόσμο στο ελάχιστο δυνατό, προσφέροντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν την κινητήρια μονάδα που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Η νέα επένδυση «γίγας» αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών της Toyota στα 40 GWh, με την εταιρεία να επενδύει και στην ποιότητα της γραμμής παραγωγής, καθώς και στη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού, το οποίο θα αυξηθεί κατά 350 εργαζομένους.

Η γραμμή παραγωγής μπαταριών αυτής της επένδυσης αναμένεται να εκκινήσει μεταξύ 2024 και 2026, ενώ οι μπαταρίες που θα παράγονται στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ θα εξάγονται σε όλο τον κόσμο.