Volkswagen ID.3 Facelift... με «σφραγίδα» Space Vizzion και Aero B


Τρία χρόνια μετά την επίσημη παρουσίασή του, το Volkswagen ID.3 ετοιμάζεται να δεχθεί facelift που θα φέρει αναβαθμίσεις και καινοτομίες για το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 3/8/2022

Το Volkswagen ID.3 παρουσιάστηκε στο Frankfurt Motor Show στη Γερμανία, ενώ η επίσημη κυκλοφορία του άργησε κατά μία χρονιά, με το γερμανικό compact να έρχεται στις αγορές το 2020. Η VW ετοιμάζει ήδη facelift για το ηλεκτρικό της ID.3, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2023.

Το facelift του ID.3 θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις και αλλαγές, τόσο στο εξωτερικό του οχήματος, αλλά και το εσωτερικό του, που θα είναι εμπνευσμένο από το Vizzion Space concept, καθώς θα διαθέτει τα ίδια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όσον αφορά τον φωτισμό.

Εξωτερικά, οι προφυλακτήρες του ID.3 θα λάβουν μία ανανεωμένη, πιο σπορ εμφάνιση, με την εταιρεία να προσθέτει νέους προβολείς στις άκρες τους. Το Aero B μοντέλο της VW θα αποτελέσει έμπνευση για τα γραφικά και άλλες λεπτομέρειες, ενώ νέοι χρωματικοί συνδυασμοί για τους τροχούς και τις ζάντες θα είναι πλέον διαθέσιμοι στους κατόχους.

Παράλληλα, η καμπίνα του μικρού ηλεκτρικού οχήματος της Volkswagen θα διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό, με πιο φιλικά προς τον χρήστη υλικά, αυξημένη συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές, ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στα συστήματα ασφαλείας του. 

Το ID.3 facelift θα έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον προκάτοχό του, όσον αφορά την μπαταρία, προσφέροντας έως και 600 km αυτονομίας, όμως η Volkswagen σκοπεύει να αυξήσει την ιπποδύναμη του ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας στο EV της την πιο ισχυρή έκδοση της σειράς, δανειζόμενη το e-Boost σύστημα του CUPRA Born, με την ισχύ να ανεβαίνει στα 231 PS.